Διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων – «Μην μας πετάτε έτσι»

διαμαρτύρονται-για-τις-αναστολές-εργ-1283132

Αγώνα για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους ξεκίνησαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, εργαζόμενοι στην Υγεία και στις Προνοιακές μονάδες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, όπου με πανό και συνθήματα «φώναζαν» κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Όπως δήλωσε στo zarpanews.gr εργαζόμενη ως κοινωνική λειτουργός στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», δεν είναι αρνητές του εμβολίου, υπάρχουν όμως ακόμη ενδοιασμοί για το τι μπορεί να προκαλέσει στην δική τους υγεία.

«Εμείς ζητάμε, μία διαφορετική αντιμετώπιση να συνεχίσουμε τις δουλειές μας. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις να μην βγούμε στους δρόμους. Μην μας πετάνε έτσι, είμαστε εργαζόμενοι 20,24,18,19 χρόνια. Είναι άνθρωποι που βγαίνουν στην σύνταξη σε έναν χρόνο και δεν θα μπορέσουνε να συνταξιοδοτηθούν.

Είναι αμαρτία να βγαίνουμε στον δρόμο χωρίς ένσημα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τόσα χρόνια προσφέρουμε. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, θέλουμε πίσω την ζωή μας και δεν θέλουμε να τεθεί σε αναστολή. Έχουμε οικογένειες.

Ας μας πάνε σε άλλες υπηρεσίες που ο Δήμος μπορεί να έχει ανάγκη. Δεν θέλουμε να καθόμαστε να μας πληρώνει το κράτος. Ας κάνουμε 2 ραπιντ την εβδομάδα, να είμαστε ασφαλείς. Όπως με τόση ασφάλεια πηγαίναμε στα σπίτια των ηλικιωμένων 18μιση χρόνια τώρα. Τα δύο τελευταία δώσαμε την ψυχή μας! Όλο τον δήμο εξυπηρετήσαμε μέσα στην πανδημία. Σε φαρμακεία, σε νοσοκομεία. Δεν νοσήσαμε και δεν κολλήσαμε κανέναν τίποτα!

Έχω ενδοιασμούς.

Δεν είναι ότι δεν το ασπάζομαι το εμβόλιο. Βλέπω ότι οι δικοί μου άνθρωποι το έχουν κάνει και είναι καλά. Ακούω όμως και ανθρώπους που έχουν πάθει νευρολογικά, καρδιακά προβληματα».

Ακόμα μία εργαζόμενη στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» είπε: «Εννοείται ότι δεν συμφωνώ, όλο αυτό είναι για μένα παράλογο. Ο καθένας επιλέγει το τι θα κάνει στο σώμα του, στον εαυτό του. Αυτή η υποχρεωτικότητα μόνο τα αντίθετα φέρνει. Την αναστολή εργασίας την βλέπω σαν μια εκδικητική απάντηση προς εμάς που έχουμε τους λόγους μας. Σοβαρούς λόγους που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να κάνουμε το εμβόλιο. Δεν είμαστε αρνητές. Τα παιδιά μας τα έχουμε εμβολιάσει.

Δεν θέλουμε να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Έχω παιδιά στο Λύκειο. Είναι δύσκολη η κατάσταση στο σπίτι οικονομικά όμως προτιμώ να έχουν την μητέρα στο σπίτι τους, χωρίς δουλειά από το να γίνει το οτιδήποτε και να μείνουν μόνες τους».

Λιγοστεύουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπουν σε αναστολή εργασίας εκείνοι που δεν εμβολιάστηκαν. 

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη έχουν τεθεί σε αναστολή 5 εργαζόμενοι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δύο νοσηλεύτριες, δύο κοινωνικοί λειτουργοί και μία οικογενειακή βοηθός.

Από τον ΔΟΚΟΙΠΠ, μία οικιακή βοηθός και μία νοσηλεύτρια, επίσης ανεμβολίαστες, έχουν ζητήσει άδεια την οποία δικαιούνται.

«Δυστυχώς είναι κάτι υπεράνω εαυτών, δεν είναι δική μας απόφαση είναι εκτέλεση του ΦΕΚ. Δεν μπορεί να γίνει σε αυτή την φάση μετάταξη των εργαζομένων σε άλλες δομές διότι, λυπάμαι, θα κλείσουν και τα ΚΑΠΗ θα κλείσει και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Αν μας φύγουν οι εργαζόμενοι από τα ΚΑΠΗ το πρόγραμμα θα κλείσει ολοσχερώς. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που αιτούνται μετάταξης ή μετακίνησης και δεν μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε για τους ίδιους λόγους. Αυτό μας βάζει ένα φρένο να ικανοποιήσουμε το αίτημα των εργαζομένων για μετακίνησή τους πριν βγουν σε αναστολή» είπε η κ. Ζερβουδάκη.

Παρών στην διαδήλωση ήταν και  δημοτικός σύμβουλος Σεραφείμ Ρίζος, εκλεγμένος με την «Ανταρσύα στα Χανιά», Σεραφείμ Ρίζος δήλωσε:

«Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή στον Δήμο. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα του Δήμου και των υπηρεσιών του είναι η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα η έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Το εμβόλιο, αποτελεί μία κατάκτηση της ανθρωπότητας, μία κατάκτηση της επιστήμης, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για να επιβάλει ήδη.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ένας από τους στόχους που έχει θέσει, η κυβερνητική πολιτική, είναι η μείωση του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα, στους Δήμους, στις υπηρεσίες των ΟΤΑ, στα νοσοκομεία και την Εκπαίδευση. Χρησιμοποιεί το εμβόλιο ως πρόσχημα για να επιβάλει απολύσεις.

Σε αυτό το πράγμα Σε αυτήν την πολιτική πρέπει να βρει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία. Η κυβέρνηση, δεν ενδυναμώνει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι στην κοινωνία, αντίθετα τις αποδυναμώνει γιατί στερεί πολύτιμο προσωπικό από τις υπηρεσίες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό καταγγέλλουμε αυττή την πολιτική».

zarpanews.gr

4 thoughts on “Διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων – «Μην μας πετάτε έτσι»

  1. Λοιπον ,δεν καταλαβαινω γιατι εμεις οι ιδιωτικοι υπαλληλοι πρεπει να εμβολιαστουμε για να μην μας απολυσουν και οι δημισιοι υπαλληλοι οχι . Αν δεν σας αρεσει κυριοι και κυριες να πατε σπιτια σας και μην ανυσηχειτε για το Δημο . Περιμενουμε χιλιαδες να καλυψουμε τα κενα που θα αφησετε. Δεν ντρεπεστε λεω εγω. Οπως υποχρεωθηκαμε εμεις να εμβολιαστουμε , ετσι να εμβλιαστειτε κι εσεις. Αλλιως να φυγετε. Και θα ερθουμε εμεις, μη σας νοιαζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook