Διαμαρτυρία στο… Παρίσι για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

διαμαρτυρία-στο-παρίσι-για-τα-γαϊδου-878519

Διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη και τη χρήση τους σαν «γαϊδουράκια – ταξί», πραγματοποίησαν το μεσημέρι φιλόζωοι, έξω από το Προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαμαρτυρίας της PETA – της μεγαλύτερης στον κόσμο οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων.

Οι φιλόζωοι που απαιτούν να σταματήσει η εκμετάλλευση των γαϊδουριών και των μουλαριών της Σαντορίνης πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους, τη στιγμή που ξεκινά η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα.

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τις αρχές για ότι συμβαίνει στο νησί της Σαντορίνης, ένα από τα πιο τουριστικά στην Ελλάδα, όπου περίπου 100 γαϊδουράκια και μουλάρια χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των τουριστών και τα οποία κακοποιούνται καθημερινά. Ανεβαίνουν περισσότερα από 500 πέτρινα σκαλοπάτια κι αυτό 4 με 5 φορές τη μέρα μέσα στη ζέστη», δήλωσε στο AFP η Μαρί-Μόργκαν Ζανό, εκπρόσωπος τύπου της PETA.

Για να αναδείξουν με συμβολικό τρόπο «την ταλαιπωρία των ζώων» και για να καταγγείλουν «την εκμετάλλευση τους», οι λιγοστοί ακτιβιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό προξενείο, φορούσαν μια μάσκα που απεικόνιζε το κεφάλι ενός γαϊδάρου και κρατούσαν πανό που έγραφε στα γαλλικά «Βάλτε τέλος στην κακομεταχείριση των γαϊδουριών της Σαντορίνης» ή «Τέλος στη βία των γαϊδουριών της Σαντορίνης».

«Τα ζώα δεν έχουν νερό, ούτε τροφή και κάποιες φορές είναι τραυματισμένα εξαιτίας του ακατάλληλου εξοπλισμού κι από το βάρος των τουριστών. Ορισμένα έχουν πληγές που δεν τις έχουν φροντίσει», προσθέτει η Μαρί–Μόργκαν Ζανό.

Σύμφωνα με την PETA, παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο. Στο Βερολίνο, το Σίδνεϊ, τη Χάγη, την Ουάσιγκτον κ.άλλου.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook