Διαμαρτυρία προσφύγων στη Μόρια – Χωρίς ρεύμα και θέρμανση ο «οικισμός»

διαμαρτυρία-προσφύγων-στη-μόρια-χωρ-975810

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση. Περίπου 200 άνθρωποι, αφγανικής καταγωγής, έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο Μόριας – Λάρσου, στην κεντρική είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Δυνάμεις της Αστυνομίας διαπραγματεύονται με τους συγκεντρωμένους το άνοιγμα του δρόμου.

Ο «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση. Ενώ όπως αναφέρει το stonisi.gr το ρεύμα δεν επαρκεί για τους σχεδόν 19.000 που βρίσκονται στη δομή.

Φτάνει μόνο για τους 6.000 που μένουν εντός του κέντρου παρότι βέβαια η χωρητικότητά του είναι για 2.800 ανθρώπους και για κάποιους ακόμα απ’ έξω. Ωστόσο, για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους φτάνοντας στο νησί, δεν προβλέπεται ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση.

Στα επτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται βασικών αγαθών μέσα στον χειμώνα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας μιλώντας στο stonisi.gr δήλωσε ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Την ίδια ώρα όμως, πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και stonisi.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook