Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Χανιά για την συκοφάντηση των αιτημάτων των μαθητών από την κυβέρνηση: «Οι μαθητές δεν είναι αρνητές της μάσκας»

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά, καταγγέλλοντας  προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει  τον αγώνα χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι με τις καταλήψεις διεκδικούν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Έτσι, πραγματοποιείται αύριο συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά στις 10.30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, με αφορμή και τις δηλώσεις του διευθυντή της ΔΔΕ Χανίων:

«Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με αφορμή το κύμα μαθητικών καταλήψεων στο Νομό, προσπάθησε με δημόσια δήλωσή του χθες (Τρίτη, 22/9) να παρουσιάσει την πλειοψηφία των μαθητών που κινητοποιούνται ως «αρνητές της μάσκας», βάζοντάς τους στο ίδιο τσουβάλι με υπαρκτές περιθωριακές φωνές που απομονώνονται από την ίδια τη μαθητική κοινότητα.

Καθόλου εντύπωση δεν μας προκαλεί η αντίδρασή του. Συμβάλλει κι αυτός από τη δική του θέση, του ανώτερου στελέχους του ΥΠΘ, στο να γίνει πειστική η εκδοχή της κυβέρνησης για
«κορονοκαταλήψεις», έχοντας πολύτιμο σύμμαχό της τώρα τελευταία, εκτός από τα γνωστά τηλεοπτικά «παπαγαλάκια», και την εφημερίδα «Αυγή», με τίτλους όπως: «Καταλήψεις σχολείων ενάντια στη χρήση μάσκας σε Χανιά και Πάτρα» (16/9), «Σχολεία/ Επιμένουν οι αρνητές της μάσκας με κορωνοκαταλήψεις» (22/9) (κατά τ' άλλα…, «μετά θα λογαριαστούμε», γιατί «τώρα συκοφαντούμε»…)

Ο Διευθυντής Δ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους αρνούνται να δεχτούν την υποκρισία της κυβέρνησης που κρύβει τις τεράστιες ευθύνες της πίσω από μία μάσκα- αλεξίπτωτο, ευθύνες που και εμείς οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι γονείς, αναδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, διεκδικώντας τη μόρφωση και την ασφάλεια ΟΛΩΝ των παιδιών μας.

Λες και δεν ξέρει ότι ΟΛΟΙ, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ζούμε την ίδια τραγική καθημερινότητα στο Δημόσιο Σχολείο, πολύ περισσότερο τώρα στην πανδημία, με τα τεράστια κενά σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, τα ελλιπή ή ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια, τα προκάτ και τα κοντέινερ, μέσα στα οποία συχνά καλούμαστε να κάνουμε μάθημα με συνεχόμενα δίωρα χωρίς διάλειμμα, συνωστισμένοι σε αίθουσες και λεωφορεία, και τελικά ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ) ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ! Όσο για την απορία του πού θα βρεθούν τόσες αίθουσες για να γίνουν τα τμήματα 15άρια, του απαντάμε ότι, αφού δεν
έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για τη δημιουργία νέων ούτε καν για την επισκευή των υπαρχουσών, μπορούν να αξιοποιήσουν, εκτός από κρατικές, ακόμα και ιδιωτικές υποδομές, που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Βέβαια, οι αίθουσες θέλουν και καθηγητές, που κι αυτοί μπορούν να προσληφθούν με έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει (με εισαγγελικές εντολές, απειλές και εκβιασμούς, πρόθυμους διευθυντές σχολείων που σπάνε τις αλυσίδες) τον αγώνα χιλιάδων μαθητών μάς βρίσκει απέναντι και την καταγγέλλουμε ως άθλια και χυδαία!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 24/9 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

«ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ,
ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!»
…γιατί τα δικαιώματά μας δεν χαρίζονται!
Τα διεκδικούμε με ψηλά το κεφάλι και δυνατή φωνή!»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ