Διαμαντόπουλος: Το Πολυτεχνείο δεν πουλά ούτε παραχωρεί εσαεί τη γη για το αθλητικό κέντρο

διαμαντόπουλος-το-πολυτεχνείο-δεν-πο-1385588

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση μετά την απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος για την παραχώρηση των 65 στρεμμάτων για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου στο χώρο δίπλα απ’ το κλειστό κολυμβητήριο έδωσε με δηλώσεις του στο Zarpa Radio 89.6 και στον Μάκη Καρτσωνάκη, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Όπως τόνισε σχετικώς, το Πολυτεχνείο δεν σκέφτεται να παραχωρήσει εσαεί τα στρέμματα, αλλά αυτό θα γίνει για διάστημα κάποιων ετών.

Αυτή ουσιαστικά είναι και η πιο ενδιαφέρουσα είδηση που προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Διαμαντόπουλος, λέγοντας μεταξύ άλλων ακόμα ότι αναμένεται να υπογραφεί νέα προγραμματική η οποία μάλιστα θα ξεκαθαρίζει και το πώς θα γίνει η διαχείριση του αθλητικού κέντρου.

«Η ανακοίνωση της Συγκλήτου ήταν, νομίζω σαφέστατη. Επί της ουσίας επιβεβαιώνει μια προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου η οποία είχε ληφθεί πριν από ακριβώς έναν χρόνο και μέσα σε αυτήν δηλώνεται πραγματικά η βούληση του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ολοκλήρωση όχι μόνο του κολυμβητηρίου αλλά και η διάθεσή μας να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός διευρυμένου αθλητικού κέντρου στο χώρο που είναι δίπλα στο κολυμβητήριο», τόνισε, ερωτηθείς για την απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος για την παραχώρηση των 65 στρεμμάτων.

Βεβαίως, μία εύλογη ερώτηση είναι εάν θα υπογραφεί κάποια νέα προγραμματική πέραν αυτής που υπάρχει ήδη, για την οποία τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος πως «αυτή είναι σαφέστατη, αφορούσε και αφορά αποκλειστικά και μόνο στην ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης του κολυμβητηρίου, τίποτε άλλο».

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ένα καινούργιο νομικό έγγραφο, το οποίο μπορεί να είναι τροποποίηση της υφιστάμενης, αλλά η υφιστάμενη έχει ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα» επεσήμανε.

«Εμείς δεν είμαστε οι κατάλληλοι για το ποιοι θα συμμετέχουν στο φορέα διαχείρισης, σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τρέξουμε το κολυμβητήριο και το αθλητικό κέντρο. Εμείς δεν έχουμε την εμπειρία, ούτε είμαστε, ούτε είναι μέσα στους στόχους μας να λειτουργούμε κολυμβητήρια ή άλλα αθλητικά κέντρα, θα συμμετάσχουμε μειοψηφικά.

Είναι άλλοι φορείς που είναι καταλληλότεροι ημών, εμείς πάλι με καλή βούληση θα συμμετάσχουμε μειοψηφικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα που θα συσταθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι λήφθηκε υπόψη και η πρόταση που έχει καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο ο Δήμος Χανίων προκειμένου να λειτουργήσει εκείνος ως φορέας το κολυμβητήριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε και να το ανακατασκευάσει, λέγοντας όμως πως «εμείς θεωρήσαμε πιο λογικό να ξεκινήσουμε να συζητάμε με τους πιο αρμόδιους αθλητικούς φορείς, που είναι η ΓΓΑ».

Η άλλη, δε, διάσταση που έδωσε στο θέμα ήταν μια «επένδυση» που σκέφτεται το Πολυτεχνείο, χωρίς πάντως να διευκρινίζει το τι ακριβώς αυτή αφορά: «Υπάρχει η δυνατότητα επειδή σχεδιάζουμε για όλο εκείνο τον χώρο μια επένδυση η οποία θα βοηθήσει μελλοντικά το Πολυτεχνείο μέσω ΣΔΙΤ κατά κύριο λόγο, που θέλουμε εμείς, να μπορούμε να συμπεριλάβουμε το κολυμβητήριο μέσα σ’ αυτού του είδους την επένδυση, δηλαδή ένας ιδιώτης ή μια εταιρεία που θ’ αναλάβει να λειτουργήσει, ας πούμε, αυτή την επένδυση, να συμπεριλάβει μέσα και το κολυμβητήριο. Εμείς θεωρήσαμε πιο λογικό να ξεκινήσουμε να συζητάμε με τους πιο αρμόδιους αθλητικούς φορείς, που είναι η ΓΓΑ.

Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα απ’ το παρελθόν τα οποία μεταφέρονται μέχρι σήμερα και πρέπει να πάμε με προσεκτικά βήματα. Εμείς όμως ως Πολυτεχνείο Κρήτης δηλώνουμε το αμέριστο ενδιαφέρον μας για ν’ αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος που προτείναμε και να γίνει κάτι ευρύτερο για το καλό και της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο για το Πολυτεχνείο», ήταν η απάντηση που έδωσε.

Τέλος, η κρίση από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου είναι πως κατά την άποψή του η χρονική συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα συζητιούνται και επί της ουσίας να λειτουργήσει το κολυμβητήριο αλλά και ν’ ανεγερθεί το αθλητικό κέντρο:

«Με αφορμή όλη αυτή την ιστορία τον τελευταίο 1,5 χρόνο σχετικά με το κολυμβητήριο είχα την ευκαιρία να καθίσω και να μελετήσω όλα τα έγγραφα που είναι στα αρχεία του Πολυτεχνείου και να δω ιστορικά τι ακριβώς έγινε γιατί δεν είχα μέχρι πρόσφατα κάποια ανάμειξη.

Νομίζω, βλέποντας όλη την προϊστορία και όλα τα προβλήματα, θα έλεγα ότι τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μην αφήσουμε αυτό το θέμα και να μπορέσουμε να το κλείσουμε. Ισως είναι ιδανικές οι συνθήκες… Δε λέω ότι είναι εύκολο, υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά νομίζω ότι είναι τέτοιες οι συνθήκες, που μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο», κατέληξε ο κ. Διαμαντόπουλος.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook