Διακόπτει λόγω Αγίας Σοφίας τις σχέσεις με Τουρκία Πολιτιστικός Σύλλογος από τα Χανιά

διακόπτει-λόγω-αγίας-σοφίας-τις-σχέσε-1073613

Έντονη ήταν η αντίδραση του Πολιτιστικού-Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου στην απόφαση Ερντογάν να λειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως τζαμί, με τον Σύλλογο να απέχει από δραστηριότητες στην γείτονα χώρα ή σε συνέργεια με τον γειτονικό λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έπειτα από την προκλητική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την μητέρα των Ορθοδόξων Εκκλησιών Αγία Σοφία σε τζαμί, ο σύλλογός μας αποφασίζει:

*Την τελική ακύρωση της συμμετοχής μας σε φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη.

*Την άρνησή μας σε οποιοδήποτε κάλεσμα για συμμετοχή μας σε φεστιβάλ και άλλη πολιτιστική δραστηριότητα στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την τουρκική επικράτεια.

*Την άρνησή μας να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε πολιτιστικό γεγονός (είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό) με ταυτόχρονη παρουσία τουρκικού συλλόγου.

*Την προτροπή μας σε άλλους ελληνικούς συλλόγους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας έτσι ώστε να απομονώσουμε πολιτιστικά και πολιτισμικά την Τουρκία.

*Τα μέτρα αυτά θα αρθούν μόνο και όταν θα αλλάξει αυτή η επαισχυντη απόφαση.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Διακόπτει λόγω Αγίας Σοφίας τις σχέσεις με Τουρκία Πολιτιστικός Σύλλογος από τα Χανιά

  1. Θεωρω οτι μετα απο αυτο ο Ερντογαν θα το σκεφτει καλυτερα… Ισως αποτελεσει και το βασικο οπλο του Μητσοτακη σε αυτη τη μαχη… Τυφλα να χει η ΕΕ και το Νατο..

  2. Αυτο πρεπει να κανουμε ολοι οι Ελληνες, απο τον καθε απλο πολιτη μεχρι τους εφοπλιστες που χρησιμοποιουν τα λιμανια της Τουρκιας. Αποκλεισμος απο ολους!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook