Διακόπηκε η δίκη για την φωτιά στο Μάτι – Τι γίνεται με τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής

διακόπηκε-η-δίκη-για-την-φωτιά-στο-μάτι-1561137

Διακόπηκε για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, χωρίς καν να ξεκινήσει, η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα (7/11) στην -κάπως μεγαλύτερη από την προηγούμενη- αίθουσα τελετών του κτιρίου 13 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου νομιμοποιήθηκαν ως πολιτικώς ενάγοντες οι 50 πρώτοι συγγενείς των 104 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, που δήλωσαν παράσταση για στήριξη των κατηγοριών.

Άλλοι 54 θα νομιμοποιηθούν την επόμενη Πέμπτη (10/11), που θα συνεχιστεί η δίκη στην αίθουσα τελετών και πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Από το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια οι συγγενείς θυμάτων, αλλά και εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς, που συγκλονισμένοι από όσα πέρασαν, εξέφρασαν την αγωνία τους να γίνει το ταχύτερο η δίκη, για να μην παραγραφούν τα αδικήματα, λόγω οκταετίας το 2026.

Του… χρόνου η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής

Στο μεταξύ επρόκειτο να ξεκινήσει και η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου, που -εκτός από κατηγορούμενος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι- κατηγορείται για παρεμβάσεις του στις έρευνες για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

Εναντίον του είχε υποβάλλει μήνυση ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, που είχε οριστεί από τις ανακριτικές αρχές.

Ο κ. Λιότσος είχε καταγγείλει ότι υπήρξε επικοινωνία και προσπάθεια από την πλευρά του κ. Ματθαιόπουλου και άλλων πρώην στελεχών της Πυροσβεστικής, για να υπάρξει συγκάλυψη.

Η δίκη του κ. Ματθαιόπουλου, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας αναβλήθηκε οδηγήθηκε σε αναβολή για το Σεπτέμβριο του 2023.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook