Διακόπηκαν επ’ αόριστον οι σχέσεις του ΝΒΑ με τη Ρωσία

διακόπηκαν-επ-αόριστον-οι-σχέσεις-το-1042090

Σημαντική απόφαση πήρε το ΝΒΑ, καθώς διέκοψε κάθε εργασιακή σχέση με την Ρωσία μετά από την απόφαση της να εισβάλει στην Ουκρανία, κάτι που επηρεάζει άμεσα την χώρα καθώς δεν θα μπορούν να μεταδοθούν οι αγώνες της λίγκας.

Αυτό περιλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διανομή περιεχομένου, όπως ψηφιακή και εκπομπή, ενώ τονίζεται ότι δεν έχει οριστεί χρονικός προσδιορισμός για την επανέναρξη των εργασιακών σχέσεων του ΝΒΑ με τη Ρωσία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποκαλύφθηκε από τον εκπρόσωπο του ΝΒΑ στην Sports Business Journal, καθώς ανέφερε ότι: «Διακόψαμε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα στη Ρωσία».

 

Η αντίδραση των Ουκρανών παικτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, Άλεξ Λεν και ο επιθετικός των Τορόντο Ράπτορς, Σβι Μιχαίλιουκ, οι μοναδικοί Ουκρανοί παίκτες στο ΝΒΑ, καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους σε κοινή δήλωση που δόθηκε την Πέμπτη.

Ο Λεν, ο οποίος γεννήθηκε στο Antratsyt της Ουκρανίας, έπαιξε μπάσκετ στην πατρίδα του με το Dnipropetrovsk Higher College, σε τουρνουά της FIBA και την BC Dnipro της Ουκρανικής Basketball SuperLeague. Αφού έπαιξε για δύο σεζόν στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο Λεν επιλέχθηκε στο Νο. 5 από τους Φοίνιξ Σανς στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2013. Ο Λεν είχε δύο θητείες με το Σακραμέντο και έπαιξε επίσης σε Φοίνιξ, Ατλάντα, Τορόντο και Ουάσιγκτον.

Αντίστοιχα ο Μιχαίλιουκ γεννήθηκε στο Cherkasy της Ουκρανίας και έπαιξε για την εθνική ομάδα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA 2014. Επιλέχθηκε στο Νο. 47 της γενικής από τους Λος Άντζελες Λέικερς στο ντραφτ του NBA 2018. Έχει παίξει επίσης σε Ντιτρόιτ και Οκλαχόμα Σίτι.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Μια μεγάλη τραγωδία έπληξε την αγαπημένη μας πατρίδα την Ουκρανία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τον πόλεμο. Η Ουκρανία είναι ένα ειρηνικό κράτος που κατοικείται από ανθρώπους που θέλουν να αποφασίσουν για τη μοίρα τους. Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, τους φίλους, τους συγγενείς μας και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας. Ελπίζουμε να τελειώσει αυτός ο τρομερός πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Αγαπητοί Ουκρανοί, υπομονή! Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα. Είμαστε μαζί σας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook