Διακοπές στο ελληνικό νησί του έρωτα με τις εκπληκτικές παραλίες

διακοπές-στο-ελληνικό-νησί-του-έρωτα-μ-1453860

Καλοκαίρι και ελληνικά νησιά πάνε παρέα και οι ελληνικές παραλίες είναι ο πρωταγωνιστής

Εκτός από τα μεγάλα και φημισμένα νησιά, υπάρχουν κι άλλες επιλογές με εκπληκτικές παραλίες αλλά και πράσινες γωνιές. Μια χαρακτηριστική περίπτωση για εναλλακτικές διακοπές σε ένα νησί απαράμιλλης ομορφιάς είναι το λεγόμενο Τσιρίγο δηλαδή τα Κύθηρα! Το ελληνικό νησί του έρωτα, όπως το αποκαλούν, είναι ιδανικό για όσους θέλουν ηρεμία, καλό φαγητό αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Και φυσικά το πράσινο κυριαρχεί!

Τα Κύθηρα είναι το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Βρίσκεται στη μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης και πολλές εναλλαγές στην μορφολογία του. Είναι ένα νησί που τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο χάρη στις ομορφιές του, στην πληθώρα καταλυμάτων που θα βρει κανείς εκεί αλλά και του γεγονότος ότι δεν είναι πάρα πολύ τουριστικό. Δεν είναι ένα μικρό νησί και άλλες τόσες είναι οι ομορφιές του. Σε αυτό συμβάλλει και η πλούσια βλάστησή του κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νησιού.

Γιατί όμως το αποκαλούν και Τσιρίγο; Πρόκειται για την ενετική παλιά ονομασία του. Στην πραγματικότητα, οι Βενετοί τα ονόμασαν έτσι. Στο τέλος της Ενετοκρατίας, τα Κύθηρα αριθμούσαν περίπου 7.500 κατοίκους. Με εξαίρεση την περίοδο 1715-1718, όταν κατελήφθη από τους Οθωμανούς, το νησί παρέμεινε μέρος της Δημοκρατίας της Βενετίας μέχρι την κατάλυσή της. Σήμερα θα βρει κανείς δεκάδες καταλύματα διαμονής, μαγαζιά για φαγητό και παραλίες για όλα τα γούστα. Υπάρχουν οργανωμένες αμμουδιές αλλά και πιο απομονωμένες ακτές για όσους θέλουν περισσότερη ιδιωτικότητα. Το Καλαδί και το Καψάλι αλλά και ο Αβλέμονας είναι από τις πιο δημοφιλείς, και όχι άδικα, παραλίες του νησιού.

Ο μύθος που συνοδεύει τα Κύθηρα

Γιατί όμως αποκαλείται το νησί του έρωτα; Ο μύθος της Αφροδίτης ζωντανεύει ανάμεσα σε ανθρώπους, πέτρα και θάλασσα. Η θάλασσα των Κυθήρων είναι, σύμφωνα με τον μύθο, του Ησιόδου η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης. Όπως λέει ο μύθος, η Γη ήθελε να τιμωρήσει τον άνδρα της Ουρανό για όσα κακά της είχε προκαλέσει, κάλεσε τα παιδιά τους και ζήτησε να θανατώσουν τον πατέρα τους. Τότε ο Κρόνος, λέει ο μύθος, πήρε από τα σπλάχνα της μητέρας του ένα δρεπάνι και τον θανάτωσε κόβοντας τα γεννητικά του όργανα. Αυτά έπεσαν στη θάλασσα των Κυθήρων και έγιναν μικρά νησάκια. Όσον αφορά το αίμα, αυτό πέφτοντας, άγγιξε τον αφρό της θάλασσας και μέσα από την ένωση αυτών των δύο στοιχείων γεννήθηκε η Ουράνια Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook