Διακοπές στο ελληνικό νησί με τις 100 παραλίες

διακοπές-στο-ελληνικό-νησί-με-τις-100-παρ-1496856

Υπάρχουν νησιά που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και ξέρεις ότι σίγουρα θα επιστρέψεις. Στις Κυκλάδες βρίσκονται αρκετά από αυτά και στη λίστα μας είναι σίγουρα ένα που εκτός από την ομορφιά του, έχει αρκετά ακόμη θετικά.

Όπως για παράδειγμα το ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολύ χρόνο και χρήματα για να βρεθείς εκεί.

Είναι η Κύθνος που σίγουρα θα σου κλέψει την καρδιά από την αρχή και δεν την χορταίνεις με την πρώτη επίσκεψη. Το νησί των 100 παραλιών με την χρωματιστή Χώρα που ξεχωρίζει επίσης για την καθαριότητα σε όλα τα μέρη της.

Το νησί των 100 παραλιών που δεν χορταίνεις με την πρώτη επίσκεψη

Εκτός από τις πολλές άλλες ομορφιές της, η Κύθνος είναι γνωστή για τις πολλές και όμορφες παραλίες της. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, πολλές από αυτές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν γίνεται να μην προσέξεις. Πιο γνωστή παραλία της Κύθνου είναι η Κολώνα η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή και από ψηλά. Το σχήμα της μαρτυρά και από πού πήρε το όνομά της. Η γεωμορφολογική ιδιαιτερότητά της την κατατάσσει στις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο παραλίες που χωρίζονται από μια λωρίδα άμμου.

Πολύ ιδιαίτερη είναι και η παραλία στον οικισμό Λουτρό. Η παραλία Λουτρών προσφέρει κάτι που δε θα βρεις αλλού. Ζεστά, ιαματικά νερά! Σίγουρα δε θα βρεις πολλές παραλίες που θα ζήσεις παρόμοια εμπειρία. Στην μία άκρη της παραλίας, στην δεξιά πλευρά υπάρχει ένα μικρό κομμάτι, οριοθετημένο με πέτρες στο οποίο το νερό είναι ζεστό έως καυτό σε κάποια σημεία. Πρόκειται για νερό που έρχεται από τις περίφημες ιαματικές πηγές του νησιού. Μόλις μπεις δε θα θέλεις να ξαναβγείς!

Τρίτη παραλία που ξεχωρίζουμε στην Κύθνο είναι η Απόκρουση. Δεν είναι τυχαία μαζί με την Κολώνα, οι δημοφιλέστερες παραλίες της Κύθνου. Οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο. Τα αρμυρίκια χαρίζουν κι εδώ τον ίσκιο τους ενώ τα νερά είναι ρηχά και πεντακάθαρα και η ακτή καλύπτεται με άμμο. Η παραλία προσφέρει απρόσκοπτη θέα στις Κολώνες. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και υπάρχει μπόλικος χώρος να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Με παραπάνω από 100 παραλίες το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος από το νησί αυτό και βρίσκει την δική του παραλία που του κλέβει την καρδιά.

Τι δεν πρέπει να χάσεις

Εκτός από τις παραλίες του νησιού, η Κύθνος έχει επίσης μια εκπληκτική χώρα που μοιάζει με ζωγραφιά. Θα παρατηρήσεις πολλούς τοίχους ζωγραφισμένους να μοιάζουν με πίνακες. Δεν αποκαλούν τυχαία την Κύθνο απόλυτο καλοκαιρινό παράδεισο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Η Μεσαριά, η Χώρα της Κύθνου θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη ως μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων!

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook