Διακοπές… από τα Lidl στην Τουρκία για τους Γερμανούς: 22 ημέρες σε πεντάστερο με 600 ευρώ

διακοπές-από-τα-lidl-στην-τουρκία-για-του-1524705

Πακέτα διακοπών all inclusive που ξεκινούν από 600 ευρώ και αφορούν διαμονή 22 ημερών σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Τουρκική Ριβιέρα τον Ιανουάριο του 2023, διαφημίζει στην πιο πρόσφατη μπροσούρα της η Lidl στη Γερμανία, η οποία συνεργάζεται με τον πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών BigXtra Touristik.

Τα πακέτα αυτά περιλαμβάνουν ακόμη και μεταφορά με τρένο στο αεροδρόμιο, υπηρεσία πλυσίματος ρούχων καθώς και θεραπείες προσώπου και άλλες επιπλέον υπηρεσίες.

Πρόκειται για την τάση των τουρ οπερέιτορ να προσφέρουν χειμερινά πακέτα διακοπών σε προορισμούς με ήπιο κλίμα, ενόψει της ανόδου της τιμής ενέργειας στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η τάση αυτή προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία, σε μια χώρα που πλήττεται από υψηλό πληθωρισμό και οικονομικά προβλήματα, και όπου το κόστος των πακέτου διακοπών που προσφέρει η Lidl στους Γερμανούς είναι χαμηλότερο από το ενοίκιο των κατοίκων.

Ωστόσο, η Τουρκία δεν έχει να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν πληρώνει σε ρούβλι όπως ζητεί η Ρωσία, αφού δεν έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τη Γερμανία, λαμβάνει συμφωνημένες ποσότητες φυσικού αερίου. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, άλλωστε, ότι «Σε αντίθεση με την Ευρώπη, η Τουρκία δε θα συναντήσει προβλήματα αυτό το χειμώνα». Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές οργανώσεις αναμένουν τριπλάσιες ή τετραπλάσιες τιμές ενέργειας στη Γερμανία αυτό το χειμώνα.

Ως εκ τούτου, οι Τούρκοι ξενοδόχοι είναι σε θέση να προσφέρουν χαμηλές τιμές στους διεθνείς τουρίστες. Όμως σε μια χώρα όπου μέσα σε λίγους μήνες οι τιμές αγαθών για τους Τούρκους έχουν πολλαπλασιαστεί, προκαλούνται αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής του Ελβετού τουρ οπερέιτορ Bentour, Deniz Ugur, χαρακτηρίζει την προσφορά της Lidl ως τάση, καθώς εάν κανείς χρειαζόταν να πληρώσει 1.000 ευρώ για φυσικό αέριο αντί 200 ευρώ όπως άλλες χρονιές, θα χρειαστεί να αναζητήσει εναλλακτικές. Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στη handelsblatt, αυτό το χειμώνα ενδέχεται να ταξιδέψουν στην Τουρκία έως 1 εκατ. Γερμανοί, δηλαδή διπλάσιος αριθμός από ο,τι συνήθως. Παράλληλα, καλεί τα Τουρκικά ξενοδοχεία να μην κλείσουν το χειμώνα.

Η Lidl από την πλευρά της προσφέρει επιλογές διακοπών και για άλλους μήνες της χειμερινής σεζόν. Το Δεκέμβριο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2023 οι τιμές για το ίδιο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Τουρκία για πακέτο τριών εβδομάδων ανεβαίνουν στα 649 ευρώ, το Νοέμβριο και το Μάρτιο στα 699 ευρώ, τον Απρίλιο στα 899 ευρώ και το Μάιο στα 999 ευρώ.

Πηγή: tornosnews.gr

One thought on “Διακοπές… από τα Lidl στην Τουρκία για τους Γερμανούς: 22 ημέρες σε πεντάστερο με 600 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook