Διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν σε διαδηλωτές ζητάει η «Ανυπόταχτη Κρήτη»

διαγραφή-των-εξοντωτικών-προστίμων-π-1135250
Φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση, με την οποία ζητάει, μεταξύ άλλων, διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Οι χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, έσπασαν μαχητικά στις

κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά. Η Ανυπόταχτη Κρήτη χαιρετίζει όλους τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πλατείες των πόλεων του νησιού και έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική καταστολή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις είναι μια πολιτική ήττα της κυβέρνησης που πίστευε ότι θα απομονώσει το κίνημα με πρόσχημα την πανδημία και τελικά βρέθηκε η ίδια απομονωμένη.

Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών σε

Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά δείχνει το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης στο εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου. Ειδικά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο η αστυνομική καταστολή χτύπησε κόκκινο με δεκάδες προσαγωγές, πρόστιμα αλλά και συλλήψεις.

Στο Ηράκλειο η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση «σκούπα» σε όλο το κέντρο βάζοντας

αδικαιολόγητα πρόστιμα ακόμα και σε πολίτες που βρίσκονταν για άλλους λόγους στο κέντρο και εκατοντάδες μέτρα μακριά από την πλατεία Ελευθερίας που είχε οριστεί η συγκέντρωση.

Στο Ρέθυμνο αφού η περιοχή του Δημαρχείου μετατράπηκε σε αστυνομικό άβατο, η πορεία

ξεκίνησε από άλλο σημείο τη πόλης, με όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες και αποστάσεις

αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο λαός ξέρει να φυλάγεται καλύτερα σε σχέση με τα

αντιεπιστημονικά, αντιφατικά υγειονομικά μέτρα τη κυβέρνησης και πόσο μάλλον την ωμή

καταστολή.

Γιατί για ωμή καταστολή πρόκειται που έχει άλλες στοχεύσεις, όταν έγιναν 52 προσαγωγές και 1 σύλληψη, χτυπώντας απρόκλητα και τσουβαλιάζοντας στην κυριολεξία διαδηλωτές, φοιτητές και εργαζόμενους του Ρεθύμνου.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Φανερώνουν ταυτόχρονα την χρεωκοπία της, τον πανικό της για την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προσπάθεια της να τα «φορτώσει» στον λαό και τη νεολαία. Φανερώνουν το φόβο μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής, που δε θα αργήσει.

Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε, εργαζόμενους και φοιτητές. Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook