Διάγγελμα Τραμπ: Δεν είχαμε καμία απώλεια από το χτύπημα του Ιράν

διάγγελμα-τραμπ-δεν-είχαμε-καμία-απώλ-441156

Διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο απηύθυνε προς τον αμερικανικό λαό ο Ντόναλντ Τραμπ, για τις εξελίξεις στο Ιράν μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί μετά από εντολή του αμερικανού πρόεδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιβεβαιώσει μέσω Twitter ότι επλήγησαν δύο αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και ότι διεξάγεται ο έλεγχος για καταστροφές ή ανθρώπινες απώλειες, ότι «μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά».

«Στη δική μου προεδρία το Ιράν ποτέ δεν θα έχει πυρηνικά όπλα. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής γιατί ο λαός των ΗΠΑ πρέπει να είναι ευγνώμων. Αμερικανοί δεν επλήγησαν στις επιθέσεις. Δεν υπήρχε καμία απώλεια, όλοι οι στρατιώτες είναι ασφαλείς, υποστήκαμε μικρές ζημιές. Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα. Κανένας Ιρακινός δεν σκοτώθηκε λόγω των προφυλάξεων, λόγω των προσπαθειών μας. Χαιρετίζω όλους τους αμερικανούς ενστόλους, γυναίκες και άνδρες, γιατί έχουν κατορθώσει να σταθεροποιήσουν την περιοχή. Το Ιράν απειλούσε τον πολιτισμένο κόσμο, εμείς ποτέ δεν θα αφήσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί. Την προηγούμενη βδομάδα σταματήσαμε έναν τρομερό τρομοκράτη, τον νούμερο ένα στον κόσμο. Ως επικεφαλής των δυνάμεων ήταν προσωπικά υπεύθυνος για μερικές από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουμε δει ποτέ. Δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους», είπε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Σουλειμανί κατεύθυνε τις επιθέσεις εναντίον μας στο Ιράκ και ενορχήστρωσε τη βίαιη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Τα χέρια του ήταν βαμμένα με αμερικανικό αίμα, έπρεπε να σταματηθεί εδώ και πολύ καιρό. Εμείς στείλαμε τρανό μήνυμα στους τρομοκράτες. Εμείς αναλύουμε τις επιλογές μας ως απάντηση των επιθέσεων. Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν μέχρι να αλλάξει συμπεριφορά. Το Ιράν έχει πλοία στον κόλπο, έχει κάνει επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και συνεχίζει τις προκλήσεις παρά τη συμφωνία του 2013. Αντί να πουν ευχαριστώ για τα λεφτά που τους δώσαμε πράττουν ενισχύοντας τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι πύραυλοι που μας έριξαν πληρώθηκαν από δικά μας χρήματα», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook