Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 σήμερα για τα νέα μέτρα

διάγγελμα-μητσοτάκη-στις-1800-σήμερα-για-1189316

Σήμερα στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Πάσχα και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαίου

Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής η οποία εξέτασε όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της εστίασης την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου, ύστερα από 6 μήνες «λουκέτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους: τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Προς άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου

Με σύμμαχο τους εμβολιασμούς, self tests αλλά και τον καιρό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης το επόμενο διάστημα. Το χρονοδιάγραμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων στις 10 Μαΐου. Αυτό που προβληματίζει μερίδα λοιμωξιολόγων, με βάση τα στοιχεία για αύξηση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι σημαντική η συνεισφορά των self test για να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι σχολικές μονάδες.

Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει την τελική εισήγηση. Το άνοιγμα δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση πριν το Πάσχα, με τις ημερομηνίες που συζητούνται να αφορούν από τις 6 έως τις 12 Μαΐου. Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους για πελάτες χωρίς να χρειάζεται η αποστολή sms και ραντεβού στις 5 Μαΐου.

Πηγή: iefimerida.gr

One thought on “Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 σήμερα για τα νέα μέτρα

  1. Ε κλασσικά τώρα ,τα μάθαμε. Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι δύσκολες, οι τουρίστες 8α αλωνίζουν χωρίς τέστ και οι πολίτες φταίνε για όλα. Σας σιχαθήκαμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook