Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας στην Κρήτη με νοτιάδες και βροχές – Πρόγνωση από τον Μανώλη Λέκκα

διαδοχικά-κύματα-κακοκαιρίας-στην-κρ-982642

Νοτιάδες και βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα στα δυτικά και τα νότια της Κρήτης, με το νησί να πλήττεται από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά και την ένταση των φαινομένων να κορυφώνεται το βράδυ του Σαββάτου.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση καιρού που έλαβε το zarpanews.gr από τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, για τις επόμενες ημέρες:

«Δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τη χώρα μας, όπως και την Κρήτη. Το πρώτο θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του το απόγευμα της Πέμπτης, έχοντας δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στις νότιες και δυτικές περιοχές του νησιού, ενώ πιο ήπιες βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια. Από το βράδυ κιόλας της Πέμπτης τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Για την Παρασκευή, θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες αλλά από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται το επόμενο βαρομετρικό χαμηλό και θα επηρεάσει το νησί μας με βροχές που θα ξεκινήσουν από τις δυτικές και νότιες περιοχές. Ανατολικότερα και βόρεια, τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και πιο τοπικού χαρακτήρα. Το χαμηλό θα παραμείνει και έτσι τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και το Σάββατο, πάντα με τοπικό χαρακτήρα και ίσως πιο έντονα κυρίως στις νότιες περιοχές του νησιού.

Κορύφωση του δεύτερου κύματος αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου ως το βράδυ της Κυριακής, όπου θα έχουμε πιο έντονες βροχοπτώσεις με περισσότερες καταιγίδες και έντονα φαινόμενα κυρίως για τις δυτικές και νότιες περιοχές, ιδιαίτερα στα νότια των Χανίων, αλλά και στα νότια Ηρακλείου και Ρεθύμνου, με αρκετά σημαντικά ύψη βροχής. Βροχές θα υπάρξουν και στον βόρειο τομέα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Κυριακής, πιο διαχειρισιμες όμως και σε καλύτερη μορφή.

Η εξασθένηση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή το βράδυ και μετά. Τη Δευτέρα αναμένονται ασταθείς συνθήκες, με τοπικές βροχές, αλλά την Τρίτη αναμένεται ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με βοριάδες να παίρνουν σειρά. Θα επιφέρουν και μια πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook