Διαδηλώσεις – ΗΠΑ: Αμερικανός αστυνομικός έτοιμος να ρίξει δακρυγόνα σε δίχρονο αγόρι

διαδηλώσεις-ηπα-αμερικανός-αστυνομ-1052514

Ένας Αφροαμερικανός διαδηλωτής έχει στους ώμους του τον δίχρονο γιο του και σε απόσταση αναπνοής ένας αστυνομικός είναι έτοιμος να τους ρίξει δακρυγόνα… Τις τελευταίες ώρες η εικόνα αυτή κάνει τον γύρο στα social media.

Ο Αφροαμερικανός διαδηλωτής, που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση την Κυριακή στην Καλιφόρνια, κατήγγειλε το γεγονός με την αστυνομία να διερευνά την υπόθεση.

Ο εικονιζόμενος αστυνομικός κινδυνεύει με αποπομπή από το σώμα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Ο 29χρονος Ντόντε Παρκς συμμετείχε σε μία ειρηνική διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναίτια δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στο Λονγκ Μπιτς στης Καλιφόρνια. Μαζί του είχε και τον μικρότερο γιο του.

protest

Όμως, η εικόνα που αφήνει με το στόμα ανοικτό όσους την βλέπουν, είναι ότι, απέναντι από τον διαδηλωτή που έχει στους ώμους του τον γιο του, ένας αστυνομικός είναι έτοιμος να ρίξει δακρυγόνα.

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Thw Sun, ο Ντόντε υποστήριξε ότι ο εικονιζόμενος αστυνομικός τους απείλησε ότι θα τους ρίξει δακρυγόνα κι ότι άλλοι συνάδελφοί του άνοιξαν πυρ ενώ βρίσκονταν κοντά τους.

Σε βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας «The Sun», απεικονίζονται αστυνομικοί να γεμίζουν τα όπλα τους και να ρίχνουν σφαίρες ενώ ακούγονται διαδηλωτές να ικετεύουν τους αστυνομικούς να μην ρίξουν στο παιδί δακρυγόνα φωνάζοντας: «Τι συμβαίνει με εσάς; Είστε τέρατα! Πραγματικά πρόκειται να ρίξετε στο παιδί; Τι θα γινόταν εάν ήταν το παιδί σας;».

Το αστυνομικό τμήμα του Λονγκ Μπιτς δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει το περιστατικό. «Συμφωνούμε ότι η εικόνα είναι ενοχλητική και όλοι συμμεριζόμαστε την ανησυχία για την ασφάλεια του παιδιού, τους ειρηνικούς διαδηλωτές και τους αστυνομικούς»…

«Ενώ η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, γνωρίζουμε ότι αυτή η εικόνα τραβήχτηκε τη στιγμή που βίαιοι διαδηλωτές έριχναν μπουκάλια και κροτίδες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε οποιονδήποτε στην περιοχή»…

«Εξετάζουμε όλα τα σχετικά βίντεο για να εκτιμήσουμε την κατάσταση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού σώματος του Λονγκ Μπιτς.

Ωστόσο, για τον Αφροαμερικανό διαδηλωτή, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι «απαράδεκτη». «Με ενόχλησε πάρα πολύ», είπε.

«Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία και, ναι, υπήρχαν λεηλασίες στο δρόμο… Αλλά ταυτόχρονα, νιώθω ότι είναι απαράδεκτο – δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ανοίξουν πυρ ή να ρίξουν δακρυγόνα σε πλήθος που συμμετέχει σε μία ειρηνική διαμαρτυρία και υπάρχει κι ένα παιδί ανάμεσά τους. Ο αστυνομικός στη φωτογραφία, δεν θα πρέπει να είναι καν αστυνομικός», ανέφερε ο διαδηλωτής και πατέρας του μικρού αγοριού.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook