Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Optimist για δύο αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων

δεύτερη-θέση-στο-πανελλήνιο-ομαδικό-π-1411672

Δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη των ομάδων πήρε η Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου με την συμμετοχή δύο αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Ο αγώνας του ομαδικού , αποτελεί μια νέα καινοτομία της IODA, εδώ και τρία χρόνια, όπου 6 ομάδες των 4 αθλητών , διαγωνίζονται σε κούρσες συγχρόνως , ανά δύο. Ο νικητής αναδεικνύεται μετά από προκριματική φάση , όπου όλοι συναγωνίζονται με όλους. Η νικήτρια ομάδα παίρνει 1 βαθμό ενώ η ηττημένη 0. Ακολούθως οι 4 πρώτοι χιαστεί στην ημιτελική φάση σε knock out αγώνες και ακολουθεί η τελική σειρά στους δύο νικηφόρους αγώνες, από όπου βγαίνει και η νικήτρια ομάδα.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν στο Ομαδικό οι 5 περιφέρεις με τα δύο πρώτα αγόρια και τα δύο πρώτα κορίτσια, όπως πρόεκυψαν από τα τελικά αποτελέσματα της πρόκρισης .Ο Άγγελος Νικολάου ως πρώτο αγόρι και η Σινάνη Κωνσταντίνα ως δεύτερο κορίτσι από τον όμιλο μας , μαζί με τους Ραγκούση Κωνστνίνα και Χρυσάκη Χρήστο-Στυλιανό από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου, τερμάτισαν στην δεύτερη θέση. Στην πρώτη θέση η Περιφέρεια της Αθήνας, αφού νίκησε στον τελικό την ομάδα μας στις λεπτομέρειες.

Μια σημαντική διάκριση για τον Όμιλο καθώς αγωνίστηκε πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Optimist. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συγχαίρει τους δυο αθλητές για την σπουδαία διάκριση που πέτυχαν, καθώς και τον προπονητή Σωτηρίου Βασίλη.

Στην Πανελλήνια Πρόκριση των Εθνικών Ομάδων Optimist και ILCA-4 που διεξήχθη στην Αθήνα στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου για τα Optimist και στο Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιές Καλλιθέας τα ILCA-4 από 22-26/03/2022 συμμετείχε η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων με 3 αθλητές στα Optimist : Σινάνη Κωνσταντίνα, Νικολάου Άγγελος και Φυλλαδιτάκης Γιώργος και με 1 αθλήτρια στα ILCA-4 Φυλλαδιτάκη Μελίνα.

Μετά από 11 ιστιοδρομίες στα ILCA-4 και μετά από 10 ιστιοδρομίες στα Optimist και με όλες τις καιρικές συνθήκες οι αθλητές μας πήραν πολλές εμπειρίες και συναγωνίστηκαν με τους καλύτερους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον αφού όλα μπήκαν στο χρυσό στόλο, ενώ έξω από αυτόν έμεινα αθλητές που πέρυσι είχαν μπει στην Εθνική ομάδα. Χαρακτηριστικό ότι η μοναδική περιφέρεια που είχε αθλητές στον χρυσό στόλο εκτός Αθηνών ήταν τα Νησιά.

Στα ILCA-4 Κοριτσιών , αθλήτρια μας έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε πρόκριση στον δεύτερο μόλις αγώνα της, αφού στη συγκεκριμένη κλάση έχει μόλις τρεις μήνες.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές τους Σωτηρίου Βασίλη(Optimist) και Σηφάκη Ανδρέα(ILCA-4).

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Optimist όπου έλαβαν μέρος 132 παιδιά, ήταν η εξής:

Γενική Κατάξη  Optimist

28η Σινάνη Κωνσταντίνα

37ος Νικολάου Άγγελος

50ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα ILCA-4 στα κορίτσια όπου έλαβαν μέρος 36 κορίτσια, ήταν η εξής:

ILCA-4 Κοριτσιών

25η Φυλλαδιτάκη Μελίνα

Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES, για την αμέριστη συμπαράσταση τους εδώ και 18 χρόνια, στις μετακινήσεις μας.

Επόμενη αποστολή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων εκτός Κρήτης, είναι το Πανελλήνιο Optimist U13 16-20/4/2022 στην Κατερίνη.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9-10/04/2022, στο ΝΑΚΣούδας, ο ΙΟΧ περιμένει τους μικρούς ιστιοπλόους από όλη την Κρήτη στο διασυλλογικό αγώνα ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΡΗΤΗΣ 2022, που συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

zarpanews.gr +

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook