Δεύτερες σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η προανακριτική μπορεί να συνεδριάσει και χωρίς Πολάκη και Τζανακόπουλο»

δεύτερες-σκέψεις-στον-συριζα-η-προαν-947340

«Δεύτερες σκέψεις» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική που ερευνά τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, μετά το πανδαιμόνιο στη χθεσινή συνεδρίαση, εξαιτίας της παρουσίας των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου, που με απόφαση της επιτροπής έχουν εξαιρεθεί.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα αντικαταστήσει τους κυρίους Πολάκη και Τζανακόπουλο, αλλά και την δήλωση Πολάκη ότι και στην επόμενη συνεδρίαση ο ίδιος θα είναι παρών, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, δήλωσε σήμερα πως αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση της εξαίρεσης των δύο βουλευτών, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας λέω υπεύθυνα και ρητά, ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής», δήλωσε συγκεκριμένα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, στον Real. «Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας», πρόσθεσε o κ. Λάππας.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση θέσαμε ένα θέμα αναίρεσης της απόφασης (σσ για Τζανακόπουλο, Πολάκη), το οποίο δεν ετέθη στη συζήτηση. Θα το θέσουμε ξανά και, αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, δήλωσε μεν ότι δεν θα αντικατασταθούν οι κκ Πολάκης και Τζανακόπουλος, αλλά πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διευκολύνει την -κατά τον ίδιον- τάση που υπάρχει, από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, μέσω των διαδικαστικών θεμάτων, να μην υπάρξει η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook