ΔΕΥΑΧ: Μηδενικές χρεώσεις σε αδύναμους, μεγάλες εκπτώσεις σε ΑΜΕΑ και όσους υιοθετήσουν αδέσποτα | Video

δευαχ-μηδενικές-χρεώσεις-σε-αδύναμου-1234892

Δεν θα χρεώνει τίποτα η ΔΕΥΑΧ για την κατανάλωση νερού που θα κάνουν υπερπολύτεκνοι, άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι σε μητρώα ανασφαλίστων αλλά και τα συσσίτια της πόλης, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Επίσης, μεγάλες εκπτώσεις που θα φτάνουν ως και το 60% σε καταναλώσεις μέχρι 60κ.μ. νερού και θα περιλαμβάνουν και το πάγιο, θα προσφέρονται σε ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, ανέργους και όσους υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα, όπως επίσης πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, αν και στις παραπάνω περιπτώσεις θα ισχύουν διάφορα εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, οι διαδικασίες ήταν  χρονοβόρες αλλά ολοκηρώθηκαν και πλέον τα μέτρα στήριξης μπαίνουν σε ισχύ. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες εκπτώσεις τέτοιου είδους σε όλη τη χώρα και καλεί όσους πληρούν τα κριτήρια, να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, το 2020 οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου ήταν περίπου 700, ενώ σήμερα έχουν ήδη ξεπεράσει τους 1000 και αναμένεται να αυξηθούν.

Επίσης έγινε γνωστό ότι η ΔΕΥΑΧ θα μπορέσει φέτος να διαγράψει χρέη κοινωνικά αδύναμων πολιτών και το συνολικό ποσό θα φτάσει τις 100.000 ευρώ, όπως είπε η αντδήμαρχος, Ελένη Ζερβουδάκη.

Για την υιθοεσία αδέσποτων, τα ζώα που θα παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι στειρωμένα και θα ακολουθείτα η νόμιμη διαδικασία, ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να καλέσουν τον Δήμο στο 28213-41649 ή 41645 για να κλείσουν ραντεβού ή να κατεβάσουν τη σχετική αίτηση ΕΔΩ.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι παροχές του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΧ ανά κατηγορία αναφέρονται στο φυλλάδιο παρακάτω, αλλά και στην ιστοσελίδα της. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα της υπηρεσίας: 28213-41691 και 28213-41695.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στο Δημαρχείο:

One thought on “ΔΕΥΑΧ: Μηδενικές χρεώσεις σε αδύναμους, μεγάλες εκπτώσεις σε ΑΜΕΑ και όσους υιοθετήσουν αδέσποτα | Video

  1. να μας πουν και τις αυξήσεις για τους υπόλοιπους…….
    η κα χατζηδακη μόνο επικοινωνία τίποτα άλλο.φωτογραφιες συνεντεύξεις και πόζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook