Δεξαμενή από… πλαστικά και νάιλον! Εικόνες ντροπής υποβαθμίζουν το περιβάλλον μια ανάσα από το Ελαφονήσι | Photos

δεξαμενή-από-πλαστικά-και-νάιλον-εικ-1661450

Προβληματίζει η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος της λιμνοδεξαμενής στην Χρυσοσκαλίτισσα που αντί για νερό -καθώς δεν λειτούργησε ποτέ- έχει γεμίσει με πλαστικά, νάιλον και παράγωγα θερμοκηπίων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr τεράστιες ποσότητες αποβλήτων έχουν σκορπιστεί στην περιοχή οδηγώντας σε αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση, ένα φυσικό τοπίο που βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από την προστατευόμενη περιοχή Natura στο Λαφονήσι.

Εκτός όμως από το περιβαλλοντικό έγκλημα, εικόνες όπως αυτές αναδεικνύουν και την υποκρισία με την οποία οι κοινωνίες -και κυρίως οι τοπικοί άρχοντες- αντιμετωπίζουν την συζήτηση για προστασία της μοναδικής αυτής περιοχής.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Δεξαμενή από… πλαστικά και νάιλον! Εικόνες ντροπής υποβαθμίζουν το περιβάλλον μια ανάσα από το Ελαφονήσι | Photos

  1. για ψάξτε ποιός έδωσε το οκ να γίνει λιμνοδεξαμενή εκεί πάνω, σε υπέδαφος γύψου, ενώ υπήρχαν φυσικές κοιλότητες που θα εξυπηρετούσε σωστότερα.Πόσα χρόνια είναι τα πλαστικά εκεί, αφού δεν λειτούργησε ποτέ; όλα στο βωμό του συμφέροντος, να τα χουμε όλοι καλά με όλους…

    1. Στο Ελλαδιστάν έχει σημασία τι θα φάνε, όχι τι θα φτιάξουν. Να γεμίσουν οι τσέπες, να βγουν στα κανάλια να το πουν για το έργο που ΘΑ γίνει, και από εκεί και πέρα κανείς δεν δίνει σημασία ούτε ρωτάει. Όπως όλα μας έτσι και αυτό.
      Κατά τα άλλα, ξέρουμε να λέμε για τις παραλίες και για ποιοτικό τουρισμό – τρομάρα μας…!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook