Detox scrub σώματος που μπορείς να φτιάξεις σπίτι σου με απλά υλικά

detox-scrub-σώματος-που-μπορείς-να-φτιάξεις-σπί-1273502

Έφαγες, ήπιες κι έκανες τις κραιπάλες σου. Και καλά έκανες, δηλαδή! Η επιδερμίδα σου, όμως, έχει επηρεαστεί από όλα αυτά και χρειάζεται μια αποτοξίνωση!

Διακοπές σημαίνουν χαλάρωση, ξεκούραση και… παρασπονδίες. Και όπου παρασπονδίες ίσον μπόλικο φαγητό και ποτό. Έλα, παραδέξου το! Κι εσύ σε αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές- που τις είχες τόση ανάγκη- το παράκανες με το φαγητό και το αλκοόλ. Και καλά έκανες, δηλαδή!

Και τις ντόπιες λιχουδιές της περιοχής που επισκέφθηκες δοκίμασες, κι ένα σφηνάκι παραπάνω ήπιες και πέρασες φανταστικά. Τώρα, όμως, που επέστρεψες οφείλεις στον εαυτό σου μια αποτοξίνωση.

Όχι, δεν θα σου μιλήσω για δίαιτες, αλλά για αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Γιατί πρέπει να ξέρεις πως και η επιδερμίδα με το αλκοόλ, τα πολλά λιπαρά και fast food αφυδατώνεται. Ω, ναι! Γι’ αυτό θα φτιάξεις το DIY body scrub που σου προτείνω παρακάτω και θα δεις πάλι το δέρμα σου… στα καλύτερά του!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • ¾ κούπας λάδι καρύδας
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι

Αν το λάδι καρύδας είναι συμπαγές, βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει. Έπειτα, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, ρίξε νερό στο σώμα σου και άπλωσε το scrub από την κορυφή… ως τα νύχια.

Κάνε απαλές κινήσεις μασάζ, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα, να αποτοξινωθεί σε βάθος το δέρμα σου και να είναι και πάλι λαμπερό και απαλό.

Γιατί αυτά τα υλικά

Το λάδι καρύδας έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει πως θα περιποιηθεί σωστά και όχι «επιθετικά» την επιδερμίδα σου.

Η ζάχαρη θα διώξει όλα τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί, ενώ το μέλι θα έλθει και θα ισορροπήσει την κατάσταση χαρίζοντάς σου όλες τις ενυδατικές ιδιότητές του. Όσο για το αιθέριο έλαιο;

Το χρησιμοποιείς για την ευχάριστη μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του.

Πηγή: queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook