Detox: Δέκα τρόποι να απαλλαγείτε από τις τοξίνες σε δυο εβδομάδες

detox-δέκα-τρόποι-να-απαλλαγείτε-από-τις-το-1055749

Ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από όλες τις τοξίνες που γεμίζει ο οργανισμός σας από διάφορες κακές συνήθειες που αφορούν την διατροφή και τον συνολικό τρόπο τρόπο ζωής; Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αποτοξίνωση δεν σημαίνει αποκλειστική διατροφή με νερόβραστα λαχανικά και πλήρη απουσία πρωτεϊνών από τη διατροφή μας. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα μας αποδυναμώσει και θα μας ωθήσει τελικά στην κατανάλωση θερμιδογόνων τροφίμων.

Το μυστικό είναι να εστιάσουμε στα λαχανικά και τα φρούτα καθώς και σε τρόπους μαγειρέματος όπως ο ατμός ή το μαγείρεμα στο γουόκ, όπου τα τρόφιμα παρασκευάζονται γρήγορα χωρίς την προσθήκη πολλών λιπαρών, κρατώντας τα θρεπτικά συστατικά τους και τη γεύση τους, ώστε να μην είναι απαραίτητη η προσθήκη αλατιού και καρυκευμάτων παρά μόνο αρωματικών βοτάνων.

Η αποτοξίνωση που κάνουμε μέσω της διατροφής μας, ουσιαστικά βοηθά τον οργανισμό να πραγματοποιήσει τη δική του φυσική αποτοξίνωση.

Οι κανόνες της αποτοξίνωσης

Μαγείρεμα.  Μαγειρέψτε στον ατμό, στον φούρνο σε λαδόχαρτο ή μόνο με νερό π.χ. στο γουόκ. Για δυο εβδομάδες αποφύγετε τη χύτρα και τις πολλές ώρες βρασίματος, ψησίματος, μαγειρέματος. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέγετε λεπτά ή ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος, κοτόπουλου ή ψαριού, που μαγειρεύονται γρήγορα χωρίς να χάνουν τους ζωμούς, τα θρεπτικά συστατικά και κυρίως τις βιταμίνες τους.

Αλάτι. Μην προσθέτετε καθόλου αλάτι στο φαγητό σας και αποφύγετε τρόφιμα πλούσια σε νάτριο όπως τυριά και αλλαντικά.

Ζάχαρη. Ξεχάστε τη ζάχαρη και τα γλυκά.  Αν λαχταρήσετε γλυκό επιλέξτε 2 κομματάκια μαύρη σοκολάτα, φρούτα φρέσκα, ξερά ή ψημένα (με λίγη κανέλα, μέλι, μαύρη ζάχαρη, ξηρούς καρπούς).

Πείτε όχι σε αλκοόλ, καφέ και αναψυκτικά. Είναι εντελώς αντίθετα με την έννοια της αποτοξίνωσης, ευνοούν τις κατακρατήσεις, το φούσκωμα, την κυτταρίτιδα και έχουν συχνά αρκετές κρυμμένες θερμίδες.

Μόνο ελαιόλαδο. Ξεχάστε τα άλλα λίπη και έλαια. Προτιμήστε το ελαιόλαδο και αυτό ωμό, οπότε να το προσθέτετε στο φαγητό μετά το μαγείρεμα.

Επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες. Οι άπαχες πρωτεΐνες είναι σημαντικές επειδή συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και συμβάλλουν στον κορεσμό. Επιλέξτε γαλοπούλα, κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ψάρι, αυγά κ.ά.

Πλούσιο πρωινό!  Για να μην πεινάτε πολύ και να μη νιώθετε την ενέργειά σας μειωμένη στη διάρκεια της ημέρας, προσθέστε στο πρωινό σας δημητριακά ολικής άλεσης π.χ. βρόμη, μούσλι, μαύρο ψωμί.

Προτιμήστε τα ωμά. Τρώτε ωμές αντί για μαγειρεμένες όποιες τροφές (π.χ. λαχανικά, φρούτα) είναι δυνατό να καταναλωθούν ωμές.

Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά. Επιλέξτε βασιλικό, δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό κ.λπ. Θα ωφελήσουν την υγεία σας χάρη στα μοναδικά στοιχεία που περιέχουν και θα νοστιμίσουν πολύ τα φαγητά σας.

Πίνετε άφθονο νερό. Προσπαθήστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook