ΔΕΘ 2022: Οι έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας

δεθ-2022-οι-έξι-εθνικές-προτεραιότητες-το-1527250

Τις έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη χώρα με αιχμή την κοινωνική, οικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας θα αναπτύξει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Οι έξι προτεραιότητες θα αποτελέσουν, μάλιστα, και τη βάση για προγραμματικές συγκλίσεις με στόχο τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασίζεται κατά τις πληροφορίες τόσο σε εθνικούς όσο και σε κοινοτικούς πόρους μέσα από την πιο δίκαιη ανακατεύθυνση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του ΕΣΠΑ (21-27), καθώς και σε μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές τομές.

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες είναι:

  • Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αυτό θα γίνει με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  • Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα ισχυρό ΕΣΥ και νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ.
  • Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσια πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  • Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥπ.
  • Απάντηση στο δημογραφικό με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναπτύξει επομένως στη φετινή ΔΕΘ ένα πλήρες, ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους. Η συγκυρία βρίσκει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με μεγάλες φθορές και σε πτώση λόγω της απροθυμίας της να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ακρίβεια κινούμενη στη λογική «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» αλλά και εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών με παρακρατικές πρακτικές.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που, όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου θα εμφανιστεί με την ευθύνη του αυριανού πρωθυπουργού, είναι η δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες με επίγνωση των δυσκολιών αλλά και της δυσπιστίας ενός τμήματος της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα συνολικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην κοινωνική ανάγκη για δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας αλλά και στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου, τομές που επί διακυβέρνησης Μητσοτάκης έχουν δώσει τη θέση τους στην κανονικοποίηση της καταστρατήγησης του Συντάγματος και την εγκαθίδρυση ενός συντηρητικού καθεστώτος.

Ως εκ τούτου απέναντι σ’ έναν απερχόμενο Πρωθυπουργό, που όχι μόνο αδυνατεί να κατανοήσει αλλά και να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών αδιαφορώντας για τα αδιέξοδά τους, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δείξει προγραμματικά αλλά και με όραμα τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση.

Οι προτάσεις του θα επικεντρωθούν κατά τις πληροφορίες στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει εκτός από τους ασθενέστερους και για την αποκατάσταση αδικιών στη μεσαία τάξη που βλέπει τις διαψεύσεις των υποσχέσεων Μητσοτάκη να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των βαρών, θα προβλέπονται και εμβληματικές δράσεις αναδιανομής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook