ΔΕΘ 2022: Έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τελέστηκε ο αγιασμός

δεθ-2022-έφτασε-ο-κυριάκος-μητσοτάκης-τ-1522773
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε, το πρωί του Σαββάτου (10/09), στον χώρο της 86ης ΔΕΘ που αναμένεται να εγκαινιαστεί επίσημα το βράδυ (20:00) με την ομιλία του στο συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Γιάννη Μπρατάκο, έφτασε στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία της διοίκησης όπου τελείται ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Επισημαίνεται ότι η άφιξη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος του τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τοπικοί βουλευτές και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή (11/09), στις 12:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Τι θα πει απόψε (10/09) ο Μητσοτάκης

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ του Σαββάτου (10/09), έχει έναν βασικό στόχο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, και δεν είναι άλλος από το «να ανοίξει η βεντάλια της πολιτικής συζήτησης και πέραν της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, η οποία μονοπωλεί επί εβδομάδες το πολιτικό ενδιαφέρον». Από χθες (09/09), ωστόσο, στο «κάδρο» προστέθηκε και η μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος κατήγγειλε παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από το κακόβουλο λογισμικό «Predator», εξέλιξη η οποία έχει ήδη πυροδοτήσει νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση ότι καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί αυτά τα παράνομα λογιστικά, αλλά είναι βέβαιο ότι μετά και τη νέα εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί αύριο σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση.

Το πολιτικό αφήγημα της σημερινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει ως πολιορκητικό κριό την ανάγκη για σταθερότητα στη χώρα, εν μέσω πολυεπίπεδων προκλήσεων και κινδύνων, ενώ ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι οι εκλογές θα γίνουν του χρόνου την άνοιξη. Το τι θα κάνει με τον εκλογικό νόμο, ωστόσο, θα το αποσαφηνίσει την Κυριακή (11/09).

άντως, απόψε το βράδυ (10/09), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να απευθυνθεί ιδιαίτερα στο ακροατήριο του λεγόμενου κεντρώου χώρου, το οποίο πριν από την υπόθεση των παρακολουθήσεων είχε ανοικτά τα ώττα στις θέσεις του πρωθυπουργού, αλλά και σε όλες τις μεγάλες εκλογικές κατηγορίες που κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook