Δέσμευση Μητσοτάκη από τα Χανιά: Νέος ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο, με διόδια

Την αντιπεριφέρεια Χανίων επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Κρήτη και τα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του στα Χανιά από την 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου υπεγράφη σύμβαση για ένα τολμηρό και πρωτοπόρο πρόγραμμα, όπως το χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το δημόσιο για να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (δείτε ΕΔΩ).Στην Περιφέρεια έφθασε λίγο μετά τις 18:30, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία όλων των δημάρχων του νομού, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή.

Από την Κίσσαμο ο ΒΟΑΚ
Με την ολοκλήρωσή της, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για την μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα που αφορά την Κρήτη, όπως χαρακτήρισε τον ΒΟΑΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αποτελεί δέσμευσή μου οτι θα γίνει και θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, αφού κατασκευαστικά είναι αρκετά απλό να γίνει, οπότε δικαιολογεί την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου.

Για να γίνει το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Έχει γίνει σημαντική δουλειά αυτό το 7μηνο για να ωριμάσουν οι μελέτες. Εντός έξι με εννέα μηνών θα υπάρχει η περιβαλλοντική για να προκηρυχθεί το έργο εντός του 2021.

Με διόδια και προκήρυξη το 2021
«Στο ενδιάμεσο, θα εξετάσουμε το ζήτημα της χρηματοδότησης. Έχει γίνει συζήτηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή για να χρηματοδοτηθεί από πόρους μας από τα SNB, τουλάχιστον το πρώτο σκέλος, ενώ εξετάζεται και η συμπλήρωση της χρηματοδότησης από παράταση πόρων άλλων συμβάσεων που θα κατευθυνθούν στην Κρήτη.

Είμαι ξεκάθαρος ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια, με διευκολύνσεις όμως προς τους μόνιμους κατοίκους. Άπαξ και το έργο προκηρυχθεί, θα υλοποιηθεί εντός των προδιαγραφών που θα ορίσουμε.

Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα του δρόμου. Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία εντός της 10ετίας. Ήδη υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση. Κάνω έκκληση στους συντοπίτες μου. Θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί ο καινούριος δρόμος και οι οδηγοί στην Κρήτη θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά την οδική τους συμπεριφορά.»Τέλος, συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει η σύνδεση του αεροδρομίου Χανίων με την εθνική οδό, πιθανότατα ως δημόσιο έργο ανεξάρτητα από τον ΒΟΑΚ.

Όσον αφορά τη στελέχωση των δήμων, ανέφερε ότι θα συζητηθούν οι παρεμβάσεις, αφού δεν θέλει να επιτρέψει μικροί δήμοι να αποψιλωθούν.

«Οι δεσμεύσεις που έλαβα ισχύουν στο ακέραιο, δεν θα σας πούμε τίποτα που δεν ισχύει. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ρεαλιστικά», σχολίασε κλείνοντας, για να αποχωρήσει με επόμενο σταθμό το δημαρχείο Χανίων (δείτε ΕΔΩ).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

zarpanews.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

   • εξ ιδιων τα αλοτρια, φασιστ@κο. ετσι;
    πλερωνε συ τοτεσες διόδια αφου το θες και σου περισευουνε και ασε εμας να χαιρόμαστε τον τοπο μας διχως.
    το εργο θα επρεπε να εχει γίνει απο δεκαετίες και μαλιστα δίχως παραχωρήσεις, διαγωνισμούς και σαχλαμαρες. Απλά μας έχουν χ#σμενους. Αλλα αφού έχουν ψηφοφόρουτς και υποστηρικτες φ@σιστόμουτρα σαν εσένα δεν εκπλήσομαι.
    Καλά μυαλά σου εύχομαι. Αλλά δεν θα ξέρεις τι να κάμεις και την ευχή, οπότε…

   • Νομιζεις οτι προσβαλεις τον αλλο χρησιμοποιωντας χυδαιες φρασεις εναντιων του; Μονο τον εαυτο σου προσβαλεις και την οποια νοημοσυνη σου εχει απομεινει. Εν τω μεταξυ αυτο που περασατε ολοι οι χρυσαυγιτες στη ΝΔ μετα απο την πανωλεθρια στις τελεταιες εκλογες αντι να χωθητε παλι στις τρυπες σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ