Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: Εκπροσωπώ τον Μητσοτάκη, ενεργώ σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό

δένδιας-για-διαγραφή-μπογδάνου-εκπρο-1095723

Απάντηση στα στελέχη της αντιπολίτευσης που με αφορμή τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα δήθεν διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει με σημερινή τοποθέτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του» είναι η κατηγορηματική δήλωση του Νίκου Δένδια με την οποία ο υπουργός Εξωτερικών βάζει τέλος σε σχόλια των τελευταίων ωρών, σχετικά με την υποτιθέμενη πολιτική στόχευσή του και τους σκοπούς της άμεσης πολιτικής καταδίκης των δηλώσεων του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη» επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών με έμφαση και ξεκάθαρο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων. Στις αναρτήσεις του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας αποδίδει τη φημολογία για τα δήθεν κίνητρα της απόφασής του να καταγγείλλει πολιτικά τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στην ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει εικόνα εσωστρέφειας για την κυβέρνηση.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Kίνηση με υψηλό συμβολισμό που εκπέμπει μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες ήταν H απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να βγάλει «κόκκινη γραμμή» στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, θέτοντάς τον εκτός της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας μετά το εμφυλιοπολεμικού τύπου διχαστικό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook