Δένδιας: Διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ – Πομπέο: Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα

δένδιας-διαρκώς-ενισχυόμενη-εταιρικ-1112036

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:20 η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.

H συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή, με τους δύο υπουργούς να ανταλλάσουν “αγκωνιές’ αντί χειραψίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Στη συνάντηση είναι παρόντες -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δένδιας: Διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ

Τη διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμα του στο Twitter, με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανού ομολόγου του στην Ελλάδα.

«Υποδέχτηκα τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, στην πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στο tweet του.

Νέο μήνυμα Πομπέο: Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα

“Είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανός υπουργός.

Ο κ. Πομπέο έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης και μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

eleftherostypos.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook