«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες» – Ο ΣΕΠΕ Χανίων για τον φοιτητή που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ

δεν-υπάρχουν-δικαιολογίες-ο-σεπε-χ-1460251

Ο ΣΕΠΕ Χανίων αναφέρεται στο συμβάν με τον τραυματισμό του Χανιώτη φοιτητή από τα ΜΑΤ στην πορεία του ΑΠΘ.

Αναλυτικά ο ΣΕΠΕ αναφέρει:

Στις 30 Μάη για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας βρέθηκαν στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής της Αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ αν και προσπάθησε κατ’ επανάληψη να καταστείλει και να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, ακόμα και με νόμο, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Ο νόμος Κεραμέως παραχωρεί τα πανεπιστήμια στο ΣΕΒ και τα οδηγεί στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίησή τους με ταυτόχρονο υποβιβασμό των πτυχίων. Το εκπαιδευτικό κίνημα όλο αυτό το διάστημα έχει στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τη διαρκή βία στους χώρους των πανεπιστημίων.

Κατά την κινητοποίηση των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης των σχολών, φοιτητές βρέθηκαν απέναντι από διμοιρίες των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα της πορείας των φοιτητών ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Ντουσάκη, ενός μαθητή μας – φοιτητή πλέον- και παιδί συναδέλφισσάς μας.

Για μας είναι πολιτική επιλογή να σημαδεύεις παιδί με καπνογόνο κρότου λάμψης από το ένα μέτρο και να του την ρίχνεις στο κεφάλι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και περιθώρια παρερμηνειών σε τέτοια γεγονότα.

Καταγγέλλουμε το επεισόδιο Αστυνομικής βία και ζητάμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Τα παιδιά μας ζουν και μεγαλώνουν σε μία Κοινωνία που δεν τα αφουγκράζεται. Μια Κοινωνία που δεν ακούει τους νέους είναι καταδικασμένη να πέσει σε τοίχο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook