Δεν υπάρχει: Στην Τουρκία έβαλαν χάρτινα περιπολικά στους δρόμους για τον εκφοβισμό των οδηγών!

δεν-υπάρχει-στην-τουρκία-έβαλαν-χάρτι-862302

Θέλοντας να περιορίσουν σημαντικά τις τροχαίες παραβάσεις, οι γείτονες Τούρκοι αποφάσισαν να προβούν σε μία οικονομική, αλλά όχι σίγουρη προς το αποτέλεσμά της λύση.

Τι σκέφτηκαν λοιπόν; Απλά να κατασκευάσουν από σκληρό χαρτόνι την σχεδιαστική φόρμα ενός περιπολικού, να το στολίσουν με τα απαραίτητα διακριτικά της Τροχαίας και να το τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο με σκοπό τον «εκφοβισμό» των οδηγών. Μάλιστα έχουν τοποθετήσει και ηλιακούς συλλέκτες, μέσω των οποίων παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν τα φώτα και οι fake σειρήνες.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες η σχεδιαστική απεικόνιση του οχήματος δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, όπως και η τοποθέτησή του πάνω σε σιδερένια δοκάρια, που δεν αποτελεί και το πιο ρεαλιστικό στοιχείο. Αλλά, παρά την προχειρότητα της κατασκευής, η παραπάνω ιδέα έχει ήδη βρει αρκετούς υποστηρικτές, όπως την αστυνομία του Radford Road στο Nottinghamshire της Μ. Βρετανίας, η οποία μέσω μηνύματος στο Twitter δείχνει ότι σκέφτεται να χρησιμοποιεί παρόμοιες τακτικές στους δρόμους, ζητώντας παράλληλα την άποψη των πολιτών. Ωστόσο, αναφορές τουριστών από την Τουρκία λένε ότι ενώ τα ψεύτικα αστυνομικά αυτοκίνητα μπορεί αρχικά να λειτουργούν θετικά, οι ντόπιοι οδηγοί γνωρίζουν πλέον ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι χαρτονιού.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook