«Δεν ξέρουμε πόσα είναι τα ακίνητα του Δήμου Χανίων» – Πότε θα ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση;

δεν-ξέρουμε-πόσα-είναι-τα-ακίνητα-του-1092053

Την παραδοχή ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων εξακολουθούν να δουλεύουν τη διασταύρωση για τα δημοτικά ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος, έκανε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Πολεδομίας Νίκος Χαζιράκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (δείτε εδώ).

Το θέμα ήρθε με αφορμή τη συζήτηση για μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης ακινήτου του Δήμου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν ξέρουμε το πόσα, ποια και που βρίσκονται τα ακίνητα του Δήμου Χανίων, με το Ε9 του Δήμου να αναγράφει πάνω από 900 ακίνητα και τα αρχεία της δημοτικής περιουσίας να αναφέρουν παραπάνω από 600 ακίνητα και γίνεται αντιπαραβολή μεταξύ των 5 διαφορετικών αρχείων για να γίνει πάντρεμα μεταξύ αυτών και να βγει μια άκρη.

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η ηλεκτρονική αποτύπωση των δημοτικών ακινήτων, που είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για αυτό, θα καλέσουμε τα μέλη της επιτροπής της Δημοτικής Περιουσίας και τους τοπικούς για να δούμε πως θα εκμεταλλευτούμε την περιουσία μας», τόνισε ο κ. Χαζιράκης.

«Δεν έχουμε χώρους για νηπιαγωγεία και νοικιάζουμε για… καφενεία»

Από την αντιπολίτευση εκφράστηκαν οι έντονες διαφωνίες στους χειρισμούς των δημοτικών αρχών των τελευταίων ετών στη δημοτική περιουσία, όταν δεν υπάρχουν χώροι για να στεγαστούν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία. «Την ίδια ώρα που δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για νηπιαγωγεία και κάποια κλείνουν ή συστεγάζονται, την ίδια ακριβώς στιγμή υπάρχουν χώροι που νοικιάζονται από τον Δήμο για να γίνουν καφενεία.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρίζος

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook