Δεν ξαναστέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εάν δεν απομακρυνθεί η νηπιαγωγός στην Γραμβούσα | Τι καταγγέλλουν οι γονείς

δεν-ξαναστέλνουν-τα-παιδιά-στο-σχολεί-1299861

Μια ιδιαίτερα συγκρουσιακή συνθήκη έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμβούσας, στην Κίσσαμο, μεταξύ των γονέων και της εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να κρατούν εδώ και μία εβδομάδα τα παιδιά του στο σπίτι, καταγγέλλοντας αναχρονιστικές, αντιεκπαιδευτικές και επικίνδυνες τακτικές από μέρους της.

Το πρόβλημα είναι σε γνώση της διεύθυνσης α’ βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι γονείς έχουν καταθέσει πολυσέλιδη καταγγελία, στην οποία η κάθε οικογένεια ξεχωριστά εξιστορεί με λεπτομέρειες γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων που έχουν μεταφέρει οι μικροί μαθητές και αφορούν τη σχολική ζωή (Τιμωρίες, φωνές, προσβολές, απειλές από την νηπιαγωγό προς τα παιδιά). Περιγράφονται ακόμη οι συνέπειες των συμπεριφορών αυτών στα ίδια τα παιδιά που περιλαμβάνουν ξεσπάσματα θυμού, φόβο, στρες, διαταραχές ύπνου και διαταραχές ομιλίας. Οι καταγγελίες σημειώνεται ότι αφορούν περισσότερα από 15 παιδιά προνηπίου – νηπίου.

«Εμείς ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με καμία εκπαιδευτικό. Ίσα-ίσα που τα τελευταία 4-5 χρόνια υπάρχει μια στενή συνεργασία πολιτιστικού συλλόγου – γονέων και εκπαιδευτικών και έχουμε καταφέρει να αναβαθμίσουμε το νηπιαγωγείο, με ζωγραφιές, με γκαζόν και με λοιπές δράσεις» σημειώνει στο zarpanews.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, Ξενοφών Ξηρουχάκης. Όπως μας μεταφέρει, η απόφαση των γονέων να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να αντικατασταθεί η νηπιαγωγός έχει την στήριξη όλων των τοπικών φορέων.

Μιλώντας στο zarpanews.gr γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου εξηγούν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από την αρχή της χρονιάς ωστόσο οι ίδιοι δεν τα σπουδαιολόγησαν και περνώντας ο καιρός η κατάσταση αντί να διορθωθεί, εκτροχιάστηκε. 

Την Παρασκευή έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, στην οποία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κισάμου Γιώργος Χαχλάκης, ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Κισάμου Θεόδωρος Τουλουπάκης καθώς και φορείς της περιοχής και αρκετοί γονείς. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάκης έχει ζητήσει προσωπικά από την προϊσταμένη της διεύθυνσης α΄βαθμιας την απομάκρυνση της εκπαιδευτικού.

Από τη μεριά της α’βαθμιας επισημαίνεται ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία με όλα τα προβλεπόμενα.

zarpanews.gr

11 thoughts on “Δεν ξαναστέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εάν δεν απομακρυνθεί η νηπιαγωγός στην Γραμβούσα | Τι καταγγέλλουν οι γονείς

  1. Και πολυ καλα θα κανουν!!!Στο Νηπιαγωγείο θελει στοργη και προδερμ!!!Αν δεν το χεις αλλαξε δουλεια!!!Υπαρχει η δυνατοτητα μεταταξης σε αλλο δημοσιο φορεα,μην ανησυχείτε εσεις οι παραουρες,η μονιμοτητα δεν χανεται!!!

  2. Θα ψηφίζει Ν.Δ η νηπιαγωγός και θέλουν να την ξαποστείλουν μη …….μολύνει τα καμάρια τους, τα αυριανά μέλη του ΠΑΜΕ !

  3. O πολιτιστικός σύλλογος καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τα πανηγύρια γιατί αρμόδιος δεν είναι άλλοι είναι οι αρμόδιοι και έχουν πράξει τα δέοντα ήδη

    1. Μαλλον μαυρα μεσσανυχτα εχεις ποσοι αναξιοι εκαπιδευτικοι υπαρχουν και καταστρεφουν καθε χρονο κι ενα τμημα…Δυστυχως η επερχομενη αξιολογηση δεν θα τους ξαποστειλει!!!

  4. Συγκεντρώθηκαν όλοι οι γονείς του χωριού για να διώξουν μια δασκαλα η οποία κάνει τη δουλειά της αξιοπρεπέστατα. Ο λόγος που θέλουν να τη διώξουν αδιευκρινηστος. Απλά γιατί «ο κανακαρης μου κλαίει και δεν θελει να παει σχολειο» και αλλα παρομοια.…..

  5. Συγγνώμη μα τι μαλακίες γράφεις; Πρώτον, ξέρεις πολλά νήπια να λένε ότι δεν θέλουν να πάνε σχολείο; Γιατί αυτό συμβαίνει από το Δημοτικό κι έπειτα. Δεύτερον, όταν έχεις τόσα πολλά παιδιά να κατηγορούν μια συγκεκριμένη νηπιαγωγό, ΑΘΩΑ παιδιά, σημαίνει ότι όντως κάτι πολύ λάθος κάνει αυτή η νηπιαγωγός. Πρέπει να ακούμε τα παιδιά και όχι να τα γράφουμε στα παπάρια μας. Πολύ καλά έκαναν οι γονείς και ξεσηκώθηκαν.

  6. Μεσαιωνας..Να μαζεψετε κλαδια να την καψετε…Οτι και να εχει κανει υπαρχουν τα καταληλα εκπαιδευτικα συμβουλια…Ν Τ Ρ Ο Π Η.

  7. Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο πίσω απο αυτή την εξέγερση και προσωπικά δε πιστεύω λέξη απο τους γονείς. Το έφτασαν πολυ μακριά το θέμα καί τό μόνο σίγουρο είναι ότι η πρωτοβάθμια ήταν ενήμερη για ότι γινόταν μέσα στην ταξη και ξέρει πολυ καλά τι έχει γίνει. Ελπίζω να φτάσει στη δικαιοσύνη το θέμα για να ξεμπροστιαστουν μερικοί μπας και βάλουν μυαλό.
    Η κοπέλα κάνει εδω και πολλά χρόνια αξιοπρεπέστατα τη δουλειά της και την ξέρουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και τι έργο έχει δώσει. Απλά πείραξε το πρίγκηπατο του Μονακό που λέγεται Γραμβούσα.

  8. Η υπόθεση βρωμάει από μακριά. Σε κάποιες απο τις καταγγελίες οι γονείς γράφουν πώς δεν στέλνουν ξανά το παιδί τους γιατί θορυβήθηκαν. Πιο γελοίος λόγος δεν υπάρχει.
    Η πρωτοβάθμια ξέρει πολυ καλά τι έγινε και είναι ενήμερη. Επίσης η σχολική σύμβουλος τους είπε για ανθρωποφαγία. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο δυο γονείς βγαίνουν και πρωτοστατούν.
    Η κοπέλα κάνει αξιοπρεπέστατα τη δουλειά της εδω και χρονια και όλοι την ξέρουν
    Απλά βρέθηκε σε λάθος μέρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook