Δεν θα πληρώνουν εισιτήριο παιδιά κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης – Κατηγορηματικός ο πρόεδρος

δεν-θα-πληρώνουν-εισιτήριο-παιδιά-κάτ-977586

Καμία περίπτωση να πληρώνουν οι γονείς για παιδιά κάτω των έξι ετών, δεν άφησε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, Γιάννης Καψανάκης, με αφορμή τη νέα διάταξη που καταργεί τη μεταφορά παιδιών ως έξι ετών, χωρίς εισιτήριο.

Ο κ. Καψανάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr:

«Η θέση μου ειναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να χρεώσουμε ούτε ένα ευρώ σε παιδί κάτω των έξι ετών ό,τι κι αν λέει ο νόμος. Ούτε τώρα, ούτε του χρόνου, ούτε ποτέ, και γράψτε το παντού».

Στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση περί καθορισμού κομίστρου (ΦΕΚ Β 2498/19-11-2015), άρθρο 6, παρ.8,  προστέθηκε με νέα υπουργική απόφαση διάταξη (Αριθμ. Α-87003/4007/19 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 3668/02.09.2020) με την οποία καταργείται η παρ. 8 του άρθρου 6 του κεφαλαίου Γ’ (χωρίς εισιτήριο μεταφορά παιδιών ηλικίας μέχρι έξι ετών)

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κάθε ΚΤΕΛ είναι ελεύθερο να επιλέξει την τιμολογιακή του πολιτική απέναντι σε αυτή την κατηγορία επιβατών. Ενδεικτικά, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ήδη έχει ανακοινώσει ότι τα παιδιά έως 6 ετών θα κόβουν μηδενικό εισιτήριο, πρακτικά δηλαδή δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή.

Κίνηση στήριξης των γονέων θα είναι και η στάση του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης να μη χρεώνει αυτές τις μετακινήσεις, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο κ. Καψανάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook