Δεν θα πιστεύετε πόσα χρόνια προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

δεν-θα-πιστεύετε-πόσα-χρόνια-προβάλλε-235189

Τα πάθη του Θεανθρώπου κυριαρχούν τη Μεγάλη Εβδομάδα στους τηλεοπτικούς δέκτες, με επιβλητικότερο όλων, τη διαχρονική σειρά του Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».nazaretΠρόκειται ίσως για την πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Στην διάρκειας 371 λεπτών σειρά, ο Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν τέσσερα χρόνια, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.nazaret2Η σειρά άρχισε να προβάλλεται ξανά από τον ΑΝΤ1 την Μ. Τρίτη όπως άλλωστε γίνεται κάθε πασχαλινή περίοδο, τα τελευταία χρόνια. Πόσα όμως είναι αυτά; Όπως ενημερωθήκαμε από τον τηλεοπτικό σταθμό, η σειρά προβάλλεται από το κανάλι του Αμαρουσίου, επί τουλάχιστον 21 χρόνια, με μόλις δυο «διαλείμματα».nazaret3Ο ΑΝΤ1 άρχισε να εκπέμπει περίπου τα τέλη του 1989, αρχές του 1990 οπότε ίσως να πρόκειται για μια σειρά, που σαφέστατα έχει υιοθετηθεί από τον σταθμό.

One thought on “Δεν θα πιστεύετε πόσα χρόνια προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

  1. Αμα δείξεις στη γιαγιά μου την ταινία, θα σου πει αυτός είναι ο Θεός (ο ίδιος ο ηθοποιός δλδ). Γεννήθηκα και ζω σε μια κοινωνία με μαζικό θρησκευτικό παροξυσμό. Είναι τόσο δύσκολο για τον ανθρωπάκο να πει το «δεν γνωρίζω» που θα προτιμήσει το «πιστεύω και δεν ερευνώ» οποιαδήποτε μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook