Δεν θα πιστεύετε ποια συνήθεια μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή

δεν-θα-πιστεύετε-ποια-συνήθεια-μπορεί-1161397

Η έκφραση ευγνωμοσύνης φαίνεται πως αυξάνεται αρκετά τον τελευταίο καιρό, για έναν πολύ καλό λόγο. Έρευνες αναδεικνύουν διαρκώς τα πλεονεκτήματά της στην ψυχολογία και την υγεία. Από τη μείωση του στρες μέχρι τη βελτίωση του ύπνου. Μία τελευταία προσθήκη σε αυτή τη λίστα, ήρθε και θα δώσει χαρά στα ζευγάρια.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Psychological and Personality Science, όσο περισσότερη ευγνωμοσύνη δέχονται και δίνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους, τόσο περισσότερο ενδέχεται να επενδύουν στην σεξουαλική ικανοποίηση του συντρόφου τους.

Τι μας παρακινεί να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των άλλων

Η επιστημονική ομάδα ήθελε να ανακαλύψει το κατά πόσο η συχνή έκφραση ευγνωμοσύνης θα μπορούσε να βελτιώσει τη «σεξουαλική κοινή δύναμη» την ικανότητα, δηλαδή, των συντρόφων να ικανοποιούν τις ανάγκες ο ενός του άλλου.

Οι άνθρωποι που είχαν αυτή την ικανότητα σε υψηλά επίπεδα νοιάζονταν περισσότερο για τις ανάγκες και την ευχαρίστηση του συντρόφου τους. Παλιότερες έρευνες έχουν δείξει, μάλιστα, ότι τα ζευγάρια με «σεξουαλική δύναμη» τείνουν να έχουν όχι μόνο ευτυχέστερες και πιο ικανοποιητικές σεξουαλικές σχέσεις, αλλά και μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ.

Πώς βελτιώνεις τη σεξουαλική δύναμη του ζευγαριού;

Η απάντηση των επιστημόνων είναι: περισσότερη ευγνωμοσύνη. Η ομάδα των ερευνητών, από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, μαζί με τις ψυχολόγους Ashlyn Brady, Levi R. Bakre, Amy Muise και Emily Impett, έλεγξαν τη θεωρία τους μέσω πειραμάτων.

Πρώτα, ρώτησαν 118 ανθρώπους σε σχέση για τη σεξουαλική τους δύναμη, τις εμπειρίες τους με ευγνωμοσύνη απέναντι στον σύντροφό τους και το πώς εξέφραζαν αυτή την ευγνωμοσύνη. Όπως προέκυψε οι άνθρωποι με περισσότερη ευγνωμοσύνη στη σχέση τους είχαν περισσότερη σεξουαλική ένταση μεταξύ τους. Ενώ, σε ένα δεύτερο πείραμα, εξέτασαν το εάν η προοπτική της ευγνωμοσύνης βελτίωνε τη σεξουαλική ικανοποίηση. Ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που σκέφτονταν ότι θα εκτιμηθεί κάτι που έκαναν ή θυμόντουσαν κάποια πρόσφατη στιγμή που αυτό συνέβη έτειναν να είναι πιο τρυφεροί και συμπαθείς σεξουαλικά.

«Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι των ενήλικων, ρομαντικών σχέσεων. Τα αποτελέσματα των ερευνών προτείνουν ότι η ευγνωμοσύνη και από τις δύο πλευρές σε ένα ζευγάρι βελτιώνει την ικανότητά μας να ικανοποιήσουμε τον σύντροφό μας και τις ανάγκες του», λένε οι ερευνητές, οι οποίοι ελπίζουν μέσω της μελέτης τους να συμβάλλουν περισσότερο στην κατανόηση των προβλημάτων στις σχέσεις και στην επίλυσή τους.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook