«Δεν θα ανοίξει το σχολείο, δεν τα παρατάμε» – Επιμένουν οι γονείς ενάντια στην υποβάθμιση του δημοτικού στο Γεράνι

δεν-θα-ανοίξει-το-σχολείο-δεν-τα-παρατ-1523736

«Είμαστε αποφασισμένοι για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα ανοίξει το σχολείο, δεν τα παρατάμε» διαμηνύουν οι γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Γερανίου, το οποίο οδηγείται στην υποβάθμιση από 6θέσιο σε 5θέσιο.

Ο Γιώργος Μακρής πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του  Σχολείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, προαναγγέλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως εξήγησε, ο επιχειρούμενος υποβιβασμός που οδηγεί σε συνδιδασκαλία  την γ’ και την δ’ δημοτικού συνεπιφέρει μια συνολικότερη υποβάθμιση για το σχολείο, με λιγότερες ώρες στα μαθηματικά ενώ «μειώνονται τόσο οι ώρες προγραμμάτων και δεξιοτήτων αλλά στέλνουν και δασκάλους με λιγότερες ειδικότητες»

«Επιπλέον υπάρχουν παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης. Πώς λοιπόν τα παιδιά με διάσπαση προσοχής μπορούν να συγκεντρωθούν όταν η δασκάλα διδάσκει δίπλα μαθηματικά; Ή τα παιδιά τα δίγλωσσα, που έχουμε πάρα πολλά στο Γεράνι; Αυτά θα αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη δυσκολία» σημείωσε.

«Έχουμε κλείσει το σχολείο δεν έγινε ούτε Αγιασμός. Ζούμε στο 2022. Ζητάμε το αυτονόητο. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα κουραστούμε, δεν κουραζόμαστε. Θα έιμαστε εκεί για όσο χρειαστεί, για να ανοίξει το σχολείο κανονικά εξαθέσιο όπως ήταν» είπε χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

One thought on “«Δεν θα ανοίξει το σχολείο, δεν τα παρατάμε» – Επιμένουν οι γονείς ενάντια στην υποβάθμιση του δημοτικού στο Γεράνι

  1. δε θα κουραστειτε γιατι αν συνεχισετε ο εισαγγελεας καραδοκει!

    ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απέστειλε σήμερα έγγραφη παραγγελία του στους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών της χώρας στην οποία επισημαίνεται ότι «τα τελευταία έτη, παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως διαφόρων χώρων στους οποίους στεγάζονται και λειτουργούν υπηρεσίες του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου». Αποτέλεσμα των καταλήψεων αυτών, συνεχίζει ο Τέντες, «είναι η διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών ή η διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook