Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς – Νικητής στο Roland Garros ο εκπληκτικός Τζόκοβιτς

δεν-τα-κατάφερε-ο-τσιτσιπάς-νικητής-σ-1236033

Όπως και να έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς φεύγει από το Παρίσι με «ψηλά το κεφάλι»

Μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Κυριακή (13/06) στο φετινό Roland Garros, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να του δώσει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam.

Ο Έλληνας τενίστας, πάλεψε μέχρις εσχάτων με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό αλλά υπέκυψε στον πολύπειρο Σέρβο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) μετά από τέσσερις και πλέον ώρες σκληρής μάχης.

Από την αρχή του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι θα τα έδινε όλα για τη νίκη και το βαρύτιμο τρόπαιο. Δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (6) ενώ στο δεύτερο σετ ήταν καθηλωτικός, «καθαρίζοντάς» το με 6-2.

Με την «πλάτη στον τοίχο», το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψε στο τρίτο σετ, ανέβασε ταχύτητα και παρά την αντίσταση που βρήκε κατά διαστήματα από τον Τσιτσιπά, έφτασε στο 6-3.

Στο τέταρτο σετ, ο επιβλητικός Τζόκοβιτς, εκμεταλλευόμενος και την κούραση του Τσιτσιπά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 6-2, στέλνοντας το ματς σε πέμπτο σετ.

Σε αυτό, ο Έλληνας τενίστας προσπάθησε να ανακάμψει και πίεσε όσο μπορούσε, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία «μίλησε» η εμπειρία του Σέρβου, ο οποίος έγραψε το 6-4 και το 3-2 σετ, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμα κύπελλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook