Δεν πήρε επίσημη θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για όσα έγιναν στην επέτειο Γρηγορόπουλου

δεν-πήρε-επίσημη-θέση-το-δημοτικό-συμβ-1147373

Δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ένα ψήφισμα που κατατέθηκε, ζητώντας την καταδίκη της αστυνομικής καταστολής στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης των Χανίων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Αντίθετη ήταν η παράταξη Παπαδογιάννη, με τον επικεφαλής να επισημαίνει οτι «κανείς δεν εξαιρείται του νόμου. Μια τέτοια απόφαση στοχεύει να προστατεύσει τους πολίτες από την πανδημία.»

Αντίστοιχα και η παράταξη Αρχοντάκη, με την κα Αποστολάκη να επισημαίνει οτι τα επόμενα δικαιώματα έπονται της δημόσιας υγείας, πόσο μάλλον σε μία πανδημία.

O κος Βαλιράκης από την πλευρά του σχολίασε οτι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την προσπάθεια όλων, αφού η μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν πρέπει απαραίτητα να τιμάται με τρόπους που διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία.

Ο Γιάννης Σαρρής μίλησε για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας την άγρια καταστολή, την ώρα που οι πολίτες έδιναν συμβολική παρουσία στο κέντρο της πόλης σεβόμενοι τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας για τον κορονοϊό που προβλέπει ο νόμος.

Ο Νίκος Βουρλάκης έχρισε την κυβέρνηση κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση της κρίσης κορονοϊού, αντίστοιχα και ο Σεραφείμ Ρίζος, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης που επέλεξαν τα καταστείλουν άγρια την ομαλή κατά τα άλλα συγκέντρωση.

Ευτύχης Δαμιανάκης και Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμαναν την… ματαιότητα της συζήτησης, η οποία αποτελεί ευαίσθητο πολιτικό και υγειονομικό ζήτημα, με τον δημοτικό συμβούλιο της πόλης να μην είναι αρμόδιο για το θέμα.

zarpanews.gr

One thought on “Δεν πήρε επίσημη θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για όσα έγιναν στην επέτειο Γρηγορόπουλου

  1. Σαν γνήσιοι και πιστοί πασόκοι και οι δύο (Σημαντ.-Δαμιαν.),κοινώς κοτέψανε!
    Ούτε η πρώτη φορά είναι και σίγουρα ούτε και η τελευταία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook