«Δεν πάει άλλο» – Ανοιχτή επιστολή Βουρλάκη στους εμπόρους των Χανίων για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια αλλά και γενικότερα για την οικονομική κρίση κάνει λόγο σε επιστολή του προς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους των Χανίων, ο Νίκος Βουρλάκης, μέλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων.

Αναλυτικά, στην επιστολή του, αναφέρει:

«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε πάνω από δέκα χρόνια  μας έχει τσακίσει κυριολεχτικά. Η πανδημία επέδρασε καταλυτικά για να  χειροτερέψει η  καθημερινότητα μας .Ο  πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει παραπέρα τη θέση μας. Τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια είναι αβάσταχτα. Η ακρίβεια και η  αναδουλειά στα μαγαζιά μας που είδη προϋπήρχαν του πολέμου  μας οδηγούν μαθηματικά στο λουκέτο. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που καλπάζουν ροκανίζουν το όποιο εισόδημα μας έχει απομείνει.»

Οι λογαριασμοί της ενέργειας έχουν  στην καλύτερη περίπτωση διπλασιαστεί .Η τιμή στα καύσιμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ανεβάζοντας τα μεταφορικά στα ύψη. Οι ανατιμήσεις στο αλεύρι γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση . Στις κατασκευές και στη βιοτεχνία υπάρχει ορατός κίνδυνος για «κανόνια» και σταμάτημα της οικοδομικής δραστηριότητας αφού δεν μπορεί να εκτιμηθούν τα ποσοστά των ανατιμήσεων σε σίδηρο ,τσιμέντο, αλουμίνιο, πλακάκια κ.α.

Οι αιτίες της ακρίβειας αλλά και όσων βιώνουμε στην καθημερινότητα μας είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο εμείς δεν αντιδρούμε δεν παλεύουμε συλλογικά μαζί με όλους αυτούς που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές. Οι ανταγωνισμοί των μεγάλου κεφαλαίου για υπερκέρδη και έλεγχο της αγοράς είναι που φέρνουν πολέμους και φτώχεια για τους λαούς .  Οι ασύλληπτοι φόροι των μικρών για τις επιδοτήσεις των πλουσίων. Η  απελευθέρωση της ενέργειας είναι πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης που ακολουθούνται απαρέγκλιτα και από τις ελληνικές κυβερνήσεις με μόνιμους χαμένους τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς εμπόρους, τους εργαζομένους.

Είναι προκλητική η στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού ξεκινώντας από τις πλειοψηφίες στα διοικητικά συμβούλια σε ΕΣΕΕ ,σε ΟΕΣΚ, καταλήγοντας μέχρι εδώ στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού συλλόγου Χανίων. Προσπαθούν να διαχειριστούν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας με άσφαιρες ενέργειες προκειμένου να μην θιχτεί το «θεάρεστο» έργο κυβερνήσεων και κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα τις καπιταλιστικής ανάπτυξης. Είναι τόσες οι δεσμεύσεις τους προς το αστικό πολιτικό σύστημα που δεν διστάζουν να γελοιοποιηθούν προκειμένου οι συνάδελφοι να μην συμμετέχουν στην απεργία στις 6 Απρίλιου. Κανένα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ,για Απεργία. Θεωρούν «αντίδραση» να βάλουμε δυο αφίσες στις προθήκες των καταστημάτων μας . Πόση ακόμα κοροϊδία απέναντι στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας.

Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία ο καθένας από εμάς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, όλοι αυτοί οι «καλοθελητές», ποιους πραγματικά εξυπηρετούν και ποιους βολεύουν τέτοιες μέθοδοι και πρακτικές;

Αποτελεί μονόδρομο για εμάς τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, για να κρατήσουμε τις δουλειές, μας το εισόδημα μας. Για να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία .Για να μην φοβόμαστε κάθε πρωί να ανοίξουμε τους λογαριασμούς. Για να μπορούμε να ζεσταθούμε και να μετακινηθούμε .Για να μπορούμε εν έτη 2022 να ζούμε πολύ καλύτερα από το χθες.

Ενώνουμε την φωνή μας και διεκδικούμε με όλους αυτούς που πλήττονται και αγωνίζονται για να απαλλαγούν από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.
·         Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος .Καμία διακοπή ρεύματος.
·         Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής τόκων και προστίμων Διαγραφή του 30%των υπολοίπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
·         Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ  .Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος
·         Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
·         Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά η παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Απρίλιου  στην πλατεία της Αγοράς στις 11:00  το πρωί. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μπει φρένο στην ακρίβεια και τους φόρους, να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στο πόλεμο στην Ουκρανία

Βουρλάκης Νίκος
Μέλος διοικητικού συμβουλίου σε ΕΣΕΕ,ΟΕΣΚ, Εμπορικό Σύλλογο Χανίων εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ