«Δεν οδηγάς μηχανάκι με δίπλωμα αυτοκινήτου» – Μπερδεμένοι Χανιώτες παίρνουν στις σχολές οδηγών και… ζητούν πίσω τα λεφτά τους

δεν-οδηγάς-μηχανάκι-με-δίπλωμα-αυτοκ-1183308

Σε σύγχυση βρίσκονται πολλοί υποψήφιοι και μη οδηγοί στα Χανιά και όλη τη χώρα, μετά από δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά το δίπλωμα μηχανής λίγων κυβικών.

Η είδηση που ξεκίνησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και κυκλοφόρησε πανελληνίως ανέφερε οτι «όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν στο εξής νόμιμα να οδηγούν σε όλη την επικράτεια μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ. εκ. χωρίς την υποχρέωση να έχουν «βγάλει» δίπλωμα οδήγησης».

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Νομού Χανίων «Συνοδηγός» προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει στο πλήθος Χανιωτών που καλεί στις σχολές οδηγών ζητώντας… πίσω τα λεφτά που έχουν πληρώσει για τα μαθήματα για μηχανάκι οτι «ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει ψηφιστεί νόμος στη χώρα μας που να δίνει το δικαίωμα στους κατόχους άδειας οδήγησης κατηγορίας Β’ (αυτοκίνητο) να μπορούν να οδηγούν νόμιμα μοτοποδήλατο 50cc (ΑΜ) και μοτοσυκλέτα 125cc (Α1).»

Αρμόδιοι για οποιαδήποτε έγκυρη πληροφορία σχετικά με το όλο θέμα, όπως αναφέρουν, είναι η Διεύθυνση Μεταφορών Χανίων και οι σχολές οδηγού του νομού.

Όπως προκύπτει, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης.

Συνεπώς, δεν δίνεται αυτόματα το δικαίωμα οδήγησης δικύκλου κατηγορίας Α1 από κάτοχο άδειας οδήγησης κατηγορίας Β, για το οποίο απαιτείται νόμος, ο οποίος, αν και εφόσον εκδοθεί, θα περιγράφει τους όρους και προϋποθέσεις για την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook