Δεν μπορούν χωρίς κομμωτήριο οι Χανιώτισσες – Κλείνουν κατ’ οίκον ραντεβού αδιαφορώντας για τους κινδύνους

Τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, αλλά και μασάζ ήταν μεταξύ άλλων από τους πρώτους χώρους που έβαλε “λουκέτο” η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού, διαφυλάσσοντας έτσι την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των πελατών τους.

Ωστόσο παρά την απαγόρευση και τις σοβαρές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν, υπάρχουν  καταγγελίες από επαγγελματίες κομμώτριες στα Χανιά, οι οποίες δέχονται τηλεφωνήματα από πελάτισσες που επιμένουν για μία… κατ΄οίκον περιποίηση.

Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις επαγγελματιών που κάνουν “χρυσές δουλειές”,  αναρτώντας στα μέσα δικτύωσης άκρως δελεαστικές προσφορές, εκμεταλλευόμενες το γεγονός, ότι οι πελάτισσές τους μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες καραντίνας, όχι όμως και τον… καθρέπτη τους.

Πόσο ασφαλές όμως είναι τελικά τόσο για τις ίδιες όσο και τις πελάτισσές τους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατ’ οίκον;

“Απαγορεύεται ρητά…” ήταν ξεκάθαρα η πρώτη κουβέντα του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Υγείας Χανίων στην Αντιπεριφέρεια, Δημήτρη Νικολακάκη, ο οποίος εξήγησε στο zarpanews.gr γιατί είναι τόσο κατηγορηματικός:

“Τη στιγμή που υπάρχει καθολική απαγόρευση δεν μπορεί κάθε κυρία να παίρνει το βαλιτσάκι της και να πηγαίνει σε σπίτια. Πιθανώς η ίδια η κομμώτρια να είναι φορέας του ιού και σε κάθε της επίσκεψη να διασπείρει τον ιό. … Ή μπορεί κάποια από τις πελάτισσες να είναι φορέας, χωρίς συμπτώματα. Ο κορονοϊός μεταδίδεται από τα σωματίδια που φεύγουν από το στόμα. Το μεταδίδει λοιπόν η πελάτισσα στην κομμώτρια, η κομμώτρια σε άλλους δέκα και μετά ο ιός πάει σε άλλους 100. Τελείωσε… το χάσαμε το παιχνίδι” τόνισε ο κ. Νικολακάκης που σημείωσε ότι “η αποστείρωση του εξοπλισμού στον κορονοϊό παίζει δευτερεύοντα ρόλο, σε σχέση με τη μετάδοση άλλων ασθενειών”.

Παρόλο λοιπόν που στα κομμωτήρια έχει μπει λουκέτο από τις 13 Μαρτίου, τα τηλέφωνα πολλών επαγγελματιών έχουν “σπάσει” για “παράνομα ραντεβού” κατ οίκον και οι βούρτσες έχουν πάρει … φωτιά”. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται πραγματικό πάρτι από τις “κοψοχρονιά” προσφορές, αλλά και τη ζήτηση που υπάρχει από τις έγκλειστες κυρίες.

Υπό την ιδιότυπη λοιπόν “ομερτά” της “μαύρης” συν-εργασίας επαγγελματία και πελάτη, κάποιες και κάποιοι παίζουν όχι μόνο με τις ζωές τους, αλλά με τις ζωές των οικογενειών τους και του γενικού συνόλου, αφού όπως επισημαίνει στο zarpanews.gr και η αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων, Ελένη Μπινάκη Μαρμαριτσάκη “στις κατ’ οίκον επισκέψεις, ουδείς κανόνας υγιεινής τηρείται. Το κάθε… Μαράκι δυστυχώς υπολογίζει περισσότερο την τσέπη, από την υγεία του. Στα μαγαζιά μας εμείς, κάνουμε απολυμάνσεις, έχουμε κλιβάνους και απολυμαίνουμε χτένια, βούρτσες, μπέρτες…

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αφού μόνο με εντολή εισαγγελέα επιτρέπεται να μπεις στα σπίτια. Ας αρνηθούμε λοιπόν, όσο δύσκολο και αν είναι σε μία πελάτισσα ή φίλη, αυτή την περίοδο να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, αφού πέρα από τις σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα, θα πρέπει πάνω από όλα να βάλουμε την υγεία μας” επεσήμανε η επί 10ετίας πρόεδρος, λέγοντας ενδεικτικά ότι “σήμερα στο Σύλλογο τα εγγεγραμμένα κομμωτήρια είναι 199 και τα παράνομα 300”.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελεος…ε ρε να πέσει κανα πολεμος να δω τι θα κάνετε εσεις οι κυρίες…Εδώ ο κοσμος καίγεται και το νινι χτενίζεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ