Δεν λειτουργούν τα παρκόμετρα στα Χανιά, όμως οι κλήσεις… κόβονται κανονικά – Η λύση που έχει προτείνει ο Δήμος

δεν-λειτουργούν-τα-παρκόμετρα-στα-χαν-1211159

Παρά τις συχνές συντηρήσεις, τα απαρχαιωμένα εκδοτικά μηχανήματα για τις θέσεις πάρκινγκ της πόλης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Έτσι την «πάτησαν» και αρκετοί Χανιώτες το απόγευμα της Πέμπτης, αφού πάρκαραν στην οδό Τζανακάκη, μπροστά στον Δημοτικό Κήπο και δεν πλήρωσαν το ανάλογο κόμιστρο, επειδή το μηχάνημα ήταν χαλασμένο.

Δικαιολογημένα τα παράπονα από τους οδηγούς που περίμεναν τουλάχιστον κατανόηση από τους υπαλλήλους που τους έγραψαν.

Ωστόσο προ λίγων μηνών ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, μιλώντας στο zarpanews.gr, τόνισε οτι μέχρι να ανακοινωθούν περαιτέρω αλλαγές, πέρα από τα παρκόμετρα, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες “ΞΥΣΤΟ” για να παρκάρουν με έκπτωση 20%, σε περιπτώσεις που τα παρκόμετρα δεν λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των καρτών “Ξυστό” που διατίθενται από 0,50 ευρώ έως και 2,00 ευρώ, ισοδυναμούν σε 0:38 λεπτά, 1 ώρα και 15΄ λεπτά και 2,5 ώρες αντίστοιχα.

Οι κάρτες “Ξυστό” μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά για μεγαλύτερη διάρκεια στάθμευσης πέρα των 2,5 ωρών.

Κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης “Ξυστό” μπορείτε να βρείτε και να προμηθευτείτε, ενδεικτικά, στις παρακάτω διευθύνσεις:

 Αρχοντάκη 17, ΚΑΦΕ

 Ελ.Βενιζέλου 11, Box Cafe, ΚΑΦΕ

 Οδός Τζανακάκη 9, ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΚΑΦΕ

 Ελ. Βενιζέλου πλησίον Τράπεζας Χανίων, ΚΑΦΕ

 Πλατεία 1866, ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΚΑΦΕ-αρτοποιείο

 Οδός Κύπρου, έναντι εισόδου πάρκινγκ Ρεγγίνας, INTERNET ΚΑΦΕ

 Ν. Φωκά 1, Ωδείο, Περίπτερο

 Οδός Τζανακάκη έναντι Ελληνίς, Περίπτερο

 Πλατεία Μαρκοπούλου – Αγορά, Περίπτερο

 Πλατεία Αγοράς – Σοφ.Βενιζέλου, Περίπτερο

 Ελ. Βενιζέλου (Είσοδος Γηπέδου), Περίπτερο

 Κυδωνίας, Έξω από το Δημαρχείο, Περίπτερο

 Πλατεία 1866 (έναντι EVEREST), Περίπτερο

zarpanews.gr

One thought on “Δεν λειτουργούν τα παρκόμετρα στα Χανιά, όμως οι κλήσεις… κόβονται κανονικά – Η λύση που έχει προτείνει ο Δήμος

  1. Η Χανιώτικη ομάδα γκράφιτι “RAW STYLES CREW” που αποτυπώνεται με μαύρο μαρκαδόρο στο παρκόμετρο της φωτογραφίας, σταμάτησε και αυτή απότομα την παράνομη δράση της κατά της Δημοτικής περιουσίας λόγω του γνωστού πλέον πρότυπου «Μοντέλου αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με απόλυτη επιτυχία στα Χανιά.

    Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων να υιοθετήσει το «Μοντέλο», αν και της έχει προταθεί, ώστε αυτό να αποτελεί την επίσημη μέθοδο πρόληψης του προβλήματος των γκράφιτι στα Χανιά, έχει ήδη αιτιολογηθεί επίσημα. Στην πρόσφατη Δίκη για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» στο Κουμ-Καπί, από την πλευρά του Δήμου ως αιτιολόγηση για την εγκατάστασή τους αναφέρθηκαν τα γκράφιτι στο κτήριο που είχαν γίνει κατά τα έτη 2011-2014.

    Τα γκράφιτι, η μοναδική φθορά επί κτηρίου που δεν ενεργοποιεί το συναγερμό ασφαλείας, αποτελούν βάσει Νόμου τη μοναδική υπάρχουσα αιτιολόγηση για τη νομιμοποίηση των εξωτερικών καμερών ασφαλείας σε Δημόσια και Δημοτικά κτήρια σε όλη την Ελλάδα, μέσω των οποίων στη νέα εποχή υπάρχει δυνατότητα “real time” ελέγχου των πολιτών.

    Το «Μοντέλο» έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει το πρόβλημα των γκράφιτι σε όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος ακόμη και στις μεγάλες πόλεις (ανά Δήμο σε αυτές). Οπότε, ΟΧΙ ΓΚΡΑΦΙΤΙ σημαίνει ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που αναρωτιέται ακόμη γιατί ούτε και η Ελληνική Αστυνομία έχει υιοθετήσει το «Μοντέλο», αν και αυτό έχει ήδη προταθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.; Υπάρχει ακόμη κανείς γκραφιτάς που ισχυρίζεται ότι τα γκράφιτι αποτελούν έκφραση του αναρχομηδενισμού της «καταπιεσμένης» νεολαίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook