«Δεν γλιτώνεις, το όπλο έχει 6 σφαίρες» – Σοκάρει η κατάθεση της 36χρονης που την απείλησε ο πρώην σύζυγός της

δεν-γλιτώνεις-το-όπλο-έχει-6-σφαίρες-1361004

Δεν γλίτωσε την καταδίκη ένας 39χρονος από τον Αλμυρό στον Βόλο, που κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράνομη οπλοχρησία, εξύβριση και απειλή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 μηνών, με αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά.

Ο άνδρας πήγε σε τυροπιτάδικο όπου εργάζεται η 36χρονη πρώην σύζυγός του στις 5.30 το πρωί της Τρίτης και αφού της ζήτησε καφέ, όταν του τον έδωσε τον πέταξε πάνω της, άρχισε να την βρίζει και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει, έβγαλε από τη ζώνη του παντελονιού του ένα περίστροφο, το όπλισε και της είπε ότι «δεν γλιτώνεις».

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, σύμφωνα με το magnesianews.gr, είναι ένας 55χρονος, συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου, που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της συναυτουργίας και της παράνομης οπλοκατοχής, ωστόσο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, έπειτα από πρόβλημα υγείας και δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.

Δάκρυσε και σκέφτηκε το παιδί της

Η 36χρονη γυναίκα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι στις 5.30 το πρωί τον είδε στο κατάστημα που εργάζεται και τρομοκρατήθηκε, όταν έβγαλε το όπλο, το έστρεψε στο μέρος της τη σημάδεψε και της είπε «δεν γλιτώνεις».

Η μάρτυρας δάκρυσε και είπε ότι σκέφτηκε την ανήλικη κόρη τους.

«Τι κάνεις; Του είπα. Και τότε μου είπε ότι «δεν γλιτώνεις, το όπλο έχει έξι σφαίρες», κατέθεσε η γυναίκα, που έχει χωρίσει με τον κατηγορούμενο εδώ και τρία χρόνια.

Η ίδια μένει με τη μητέρα της και το παιδί της, γιατί ήταν άνεργη, ενώ πριν από έναν χρόνο έγινε συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο ο 39χρονος θα της δίνει 50 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα του παιδιού και όπως είπε αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

«Θα έβαζε γκαζάκι στο αυτοκίνητό της»

Η 36χρονη κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος την απειλούσε κατά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν είχε πάει στη δουλειά της.

Μέχρι πρότινος την απειλούσε τηλεφωνικά, ακόμη και ότι θα έβαζε γκαζάκι στο αυτοκίνητό της. Επίσης κατέθεσε ότι του έχει δώσει πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά πάντα για το καλό του παιδιού, όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο, γιατί ο άνδρας τη ζηλεύει χωρίς λόγο και η ίδια δεν τολμάει να πάει με μια φίλη της για καφέ, ούτε πλέον να κάνει σχέση.

Σχετικά με το πρωί της Τρίτης, η γυναίκα είπε στο Δικαστήριο ότι αν και βρισκόταν σε μια απόσταση μύριζε αλκοόλ, ωστόσο είχε συναίσθηση τι έλεγε, γιατί πάντα αυτό κάνει, την απειλεί.

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, μια υπεράσπισης, συγγενής της γυναίκας, η οποία κατέθεσε ότι της είχε πει ο κατηγορούμενος ότι δεν θα αφήσει την 36χρονη να κάνει σχέση.

Ως δύο μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν δύο φίλοι του κατηγορούμενου που είχαν πάει στο σπίτι του από το μεσημέρι, έπιναν τσίπουρα όλοι μαζί και έφυγαν αργότερα για να πάνε στα ζώα.

Όπως είπαν ήταν στενοχωρημένος γιατί του είχε τηλεφωνήσει η γυναίκα και τον έβρισε γιατί καθυστέρησε μια μέρα να πληρώσει τη διατροφή. Ο ένας κατέθεσε ότι επέστρεψε στις 7 το απόγευμα και βρήκε τον κατηγορούμενο να πίνει ξανά μέχρι τις 9.30 το προηγούμενο βράδυ, που έφυγε από το σπίτι του.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι σε βάρος του κατηγορούμενου υπήρχε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βλάβη και απειλή από το 2017.

Είπε ότι δεν είχε πρόθεση

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι το πρωί της προηγούμενης μέρας του τηλεφώνησε η πρώην σύζυγός του και τον έβρισε γιατί καθυστέρησε μια μέρα να πληρώσει τη διατροφή. Όπως είπε στενοχωρήθηκε, πήγαν στο σπίτι οι φίλοι του και ήπιαν τσίπουρα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συνέχισε να πίνει έως το βράδυ, είχε πιεί πάρα πολύ και όταν βγήκε από το σπίτι για να αγοράσει κρασί, βρήκε τον συγγενή του, πήρε το όπλο και πήγε να βρει την γυναίκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο κατάστημα που εργαζόταν πήγε με το αυτοκίνητο, που στάθμευσε πιο πριν, είπε ότι γνώριζε ότι το πιστόλι ήταν κρότου και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Σημειώνεται ότι όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του, μετά το επεισόδιο, βρήκαν το πιστόλι κρυμμένο κάτω από μαξιλάρι.

Πρόταση ενοχής

Ο εισαγγελέας έδρας έκανε λόγο για προσχεδιασμένη κίνηση, εκτίμησε ότι ο 39χρονος δεν είχε πιεί τόσο πολύ, βρήκε το όπλο, οδήγησε το αυτοκίνητο, βρήκε την πρώην σύζυγό του παρήγγειλε καφέ και είχε συνειδητή συμπεριφορά. Πρότεινε δε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Με την πρόταση εισαγγελέα συμφώνησε η πολιτική αγωγή που επισήμανε αντιφάσεις στις καταθέσεις του κατηγορούμενου και του συγγενικού προσώπου στο οποίο ανήκει το όπλο.

Η υπεράσπιση τόνισε ότι οι πράξεις του δεν έγιναν συνειδητά, δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με όπλα, δεν έχει προβλήματα με κανέναν στον Αλμυρό και ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό μειωμένου καταλογισμού, κάτι που απέρριψε το Δικαστήριο.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον 39χρονο σε φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή και του δόθηκε η σύσταση να προσέχει στο μέλλον και να μην πίνει.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook