Δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης… Δεκάδες βουλευτές σπάνε την «καραντίνα»

δεν-είναι-μόνο-ο-βαρουφάκης-δεκάδες-β-1027362

Μπορεί να έγινε αρκετή συζήτηση το περασμένο τριήμερο για το γεγονός ότι ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης αν και διέμενε από τις αρχές Μαρτίου στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στην Αίγινα, πήρε την Πέμπτη το πρωί το πλοίο της γραμμής, μετέβη στη Βουλή και αφού μίλησε επέστρεψε το ίδιο απόγευμα στο νησί καταπατώντας κατά πολλούς με αυτό τον τρόπο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί – αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν καθ’ όλα νόμιμος αφού κινούνταν στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, κι ας δηλώνει ως μόνιμο τόπο κατοικίας την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr από την περασμένη Παρασκευή αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ακριβώς το ίδιο έχουν ξεκινήσει να πράττουν και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες άλλοι, εκπρόσωποι του έθνους. Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών επαρχίας μετά την παύση των εργασιών της Βουλής λόγω των εορτών του Πάσχα, βρίσκονται ήδη στις εκλογικές τους περιφέρειες χωρίς να τους έχει σταματήσει κανείς στα διόδια, στα αεροδρόμια ή στα λιμάνια καθώς επικαλούνται την ιδιότητά τους.

Θεωρητικά εάν ήταν οποιοσδήποτε άλλος πολίτης, αφού ο μόνιμος τόπος κατοικίας του είναι εκτός Αθηνών και φεύγει εκτός Αττικής, θα πρέπει να παραμείνει στο χωριό του (ή γενικότερα στον νομό που θα πάει) μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, όποτε κι αν αυτή ανακοινωθεί.

Παρ’ όλα αυτά θεωρείται βέβαιο ότι όλοι τους θα βρίσκονται και πάλι στην πρωτεύουσα στις 22 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσουν και πάλι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες – άντε, μερικοί μπορεί να καθίσουν και μερικά εικοσιτετράωρα παραπάνω εάν δεν υπάρχει προς συζήτηση κάποιο σημαντικό νομοσχέδιο.

Παρεμπιπτόντως αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που πολιτικά σχεδόν κανείς δεν στράφηκε κατά του κ. Βαρουφάκη που «πετάχτηκε» από την Αίγινα στην Αθήνα και ξαναγύρισε στο νησί την περασμένη εβδομάδα.

2 thoughts on “Δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης… Δεκάδες βουλευτές σπάνε την «καραντίνα»

  1. Μα εδώ είναι το ζουμί! Η ΠΝΠ εξαιρεί τους βουλευτές από τους περιορισμούς κυκλοφορίας αν η μετακίνηση είναι «στα πλαίσια της δραστηριότητάς. Όμως, στη περίπτωση Βαρουφάκη ο οποίος έφυγε από Αίγινα (όπου διαμένει εδώ και 1 μήνα χωρίς να «κουνηθεί» από κει) για να πάει στη Βουλή (πιο «βουλευτική» δραστηριότητα δεν γίνεται), να γυρίσει αυθημερόν στην Αίγινα χαρακτηρίστηκε αρχικά «διακοπές στη Αίγινα», μετά σε σπάσιμο καραντίνας, αφού είδαν ότι τα 2 προηγούμενα δεν στέκουν το γύρισαν στο «ηθικό», δεν στάθηκε ούτε αυτό οπότε κατέληξαν στην «συμπεριφορά». Το «αστείο»; Ο ίδιος δε έχει ζητήσει πολλές φορές η Βουλή να λειτουργεί πλήρως νε τηλεδιάσκεψη! Συνεπώς το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: γιατί τόση υστερία για τον Βαρουφάκη; Η απάντηση; Ενοχλεί, ενοχλεί πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook