Δεν είναι αληθής η δήλωση Πιερρακάκη οτι έχουν εμβολιαστεί 4 εκατομμύρια πολίτες

δεν-είναι-αληθής-η-δήλωση-πιερρακάκη-ο-1219317

Μετά τη διάψευση των δηλώσεων του πρωθυπουργού, το Σάββατο του Πάσχα, τα ellinika hoaxes «αδειάζουν» και τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «σπάσιμο το φράγματος των 4 εκατομμυρίων εμβολισμών» στην χώρα μας. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι αναληθής», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τονίζοντας ότι τα σχετικά δημοσιεύματα βασίστηκαν σε ανάρτηση του υπουργού στο Twitter.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται: «Πράγματι, λοιπόν, μέχρι και την ημέρα που έγινε η υπό εξέταση ανάρτηση, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες είχαν ήδη εμβολιαστεί ή είχαν προγραμματίσει τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν», ωστόσο: « παρότι οι εμβολιασμοί ήδη από τις 5/5/2021 ξεπερνούν τους 100.000 ημερησίως, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Ειδικότερα», συνεχίζει ο συντάκτης, «σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, την ημέρα που έγινε η ανάρτηση από τον κ, Πιερρακάκη είχαν συνολικά πραγματοποιηθεί συνολικά 3.535.212 εμβολιασμοί σε 2.272.646 πολίτες. (προσμετρώνται πρώτες και δεύτερες δόσεις)».

«Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως παρότι το άθροισμα του αριθμού των προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό και του αριθμού των εμβολιασμένων ξεπερνούσε στις 7 Μαΐου του 2021 τα 4 εκατομμύρια, ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών την ίδια ημέρα είναι αναληθής», καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook