Δεν είδαν πρόγραμμα αλλά… μετρούσαν τις φούστες

δεν-είδαν-πρόγραμμα-αλλά-μετρούσαν-τ-1047406

Ενοχλημένη η αξιωματική αντιπολίτευση από τη στάση της πλειονότητας των ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων όσον αφορά την παρουσίαση του «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» ● Γιατί μίλησε για «σεξισμό» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στον απόηχο της παρουσίασης του προγράμματος «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» στο Ζάππειο, στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί εκνευρισμός για τη στάση της πλειονότητας των ΜΜΕ και δη των τηλεοπτικών σταθμών που αφιέρωσαν από ελάχιστο έως… καθόλου χρόνο στα όσα ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι τομεάρχες του κόμματος. Το σκηνικό θύμισε την παρουσίαση του πρώτου προγράμματος που είχε γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και αν τότε οι συνθήκες ήταν έκτακτες και δύσκολες, τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από πλευράς των μέσων ενημέρωσης.

Η έλλειψη προβολής αλλά και τα διάφορα σεξιστικά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε φιλοκυβερνητικά sites και αφορούσαν το μήκος του φορέματος της Εφης Αχτσιόγλου ή το ντύσιμο της Κατερίνας Νοτοπούλου, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην επιχειρηματολογία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χθες, αρχής γενομένης από σχόλιο που έκανε στο facebook ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Διαβάζοντας το πρωί διάφορα φιλοκυβερνητικά site, βλέπω ότι η βασική αντίδραση στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε χθες είναι να σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους. Καταλαβαίνω ότι είτε δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση. Η καταφυγή τους είναι ο σεξισμός τους. Οι γυναίκες κρίνονται για την εμφάνισή τους όπως ποτέ κανένας άντρας δεν θα κρινόταν, είτε ασχολούνται με την πολιτική, είτε όχι», έγραψε, συμπληρώνοντας: «Ολος ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να παλέψει για να εκλείψει αυτός ο κακοποιητικός λόγος».

Τις ενστάσεις τους εξέφρασαν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Θεανώ Φωτίου και ο Τρύφων Αλεξιάδης, οι οποίοι σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους επισήμαναν ότι «τα συστημικά ΜΜΕ αποκρύπτουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και ότι «μεθοδεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστεί λέξη σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας».

Απευθείας αναθέσεις

Χθες, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς όλους τους υπουργούς, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ποιες και πόσες απευθείας αναθέσεις έχει κάνει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση, με επανειλημμένες διατάξεις σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκτός της τυπικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, εισήγαγε ρυθμίσεις για απευθείας αναθέσεις κάθε είδους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων.

«Αναμφίβολα, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες εγκρίσεις δαπανών είχαν κατεπείγοντα χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ομως, αποτελεί κοινό τόπο ότι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε η υγειονομική κρίση ως μανδύας για τη νομιμοποίηση απευθείας αναθέσεων και χρηματοδοτήσεων που δεν είχαν τον χαρακτήρα του επείγοντος. Δυστυχώς, η περίπτωση των vouchers δεν είναι η μόνη. Διαρκείς χρηματοδοτήσεις προς τα ΜΜΕ χωρίς διαφάνεια, δωράκια στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, σκανδαλώδεις υπερκοστολογημένες αναθέσεις για την προμήθεια υγειονομικού υλικού είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας», αναφέρει το κείμενο της ερώτησης.

Οι βουλευτές ζητούν από το σύνολο των υπουργών να καταθέσουν στοιχεία και να ενημερώσουν αναλυτικά ποιο είναι το σύνολο των εγκεκριμένων δαπανών κάθε είδους που δόθηκαν με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων και οικονομικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί από κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις 25-2-2020 και μετά.

Γράφει ο Δημήτρης Τερζής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook