Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από καύσωνα στα Χανιά – Πότε θα κορυφωθεί η ζέστη – Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας

δεν-έχουμε-δει-τίποτα-ακόμα-από-καύσων-898730

Δύσκολη προμηνύεται να είναι η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, με την θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο! Ήδη ο τόπος «βράζει» και η ζέστη είναι αποπνικτική.

Ωστόσο, δεν έχουμε δει ακόμα… τίποτα καθώς το φαινόμενο θα κορυφωθεί από το βράδυ της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή.

Όπως είπε στο zarpanews.gr o μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, «ο καιρός προς το παρόν έχει δείξει πολύ ήπια συμπεριφορά, περιμέναμε χειρότερες συνθήκες. Μπορεί να έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες, κάτι που θα επικρατήσει ως το τέλος της εβδομάδας, αλλά οι δύσκολες μέρες δεν έχουν έρθει ακόμη»

«Οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι από την Τετάρτη το βράδυ, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τις μέρες αυτές μάλιστα χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος» τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Ναι μεν οι θερμοκρασίες θα ανέβουν ελάχιστα προς τα πάνω, τη διαφορά όμως θα την κάνει η αλλαγή της φοράς των ανέμων που θα γυρίσουν από νοτιοδυτικές ως και δυτικές διευθύνσεις. Θα είναι πιο δυσμενείς οι συνθήκες σε κάποιες περιοχές».

Τα προγνωστικά μοντέλα πάντως, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα δείχνουν πως από το Σάββατο, περιμένουμε εκτόνωση του φαινομένου με πτώση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα, σε πιο συμβατά της εποχής επίπεδα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook