Δεκάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θετικοί στο Ηράκλειο – Μεγάλα προβλήματα στο άνοιγμα των σχολείων

δεκάδες-δάσκαλοι-και-νηπιαγωγοί-θετι-1350632

Μετ εμποδίων ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, λόγω της έλλειψης self test αλλά και του φόβου που επικρατεί για την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης, στο νομό Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί 70 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας εκπαίδευσης, χωρίς να έχει εικόνα για τον αριθμό των μαθητών. Την ίδια ώρα αρκετοί γονείς επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, περιμένοντας να περάσουν οι πρώτες ημέρες.

Το πρόβλημα με τα self test επεσήμαναν γονείς από την περιοχή του Τυμπακίου, λέγοντας ότι δεν βρήκαν τα τεστ στα σχολεία και αναγκάστηκαν να τα αγοράσουν από τα φαρμακεία.

Οι περισσότεροι γονείς τα προμηθεύτηκαν νωρίς το πρωί από τα σχολεία, και έκαναν το Self test είτε στο σπίτι, είτε …μέσα στο αυτοκίνητο.

Πάντως όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο Ράδιο κρήτη ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, κανένα παιδί δεν μπήκε σε κανένα σχολείο, χωρίς αρνητικό self test.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook