Δέκα τρόποι για να ασφαλίζετε τις πόρτες του σπιτιού σας χωρίς κλειδιά – Έξυπνα τρικ ασφάλειας

δέκα-τρόποι-για-να-ασφαλίζετε-τις-πόρτ-1758321

Μπορεί να μη θέλετε να αφήνετε το κλειδί πάνω σε μια πόρτα (π.χ. στο παιδικό δωμάτιο) ή να μη χρησιμοποιείτε καθόλου κλειδί. Μπορεί να έχει χαλάσει η κλειδαριά ή να έχει σπάσει το κλειδί.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, πρέπει να ασφαλίσετε μια πόρτα, έστω και προσωρινά, με κάποιον τρόπο.

Γίνεται; Γίνεται με έναν από τους παρακάτω τρόπους.

  • Τα στοπ πόρτας χρησιμοποιούνται συνήθως για να αποτρέπουν το κλείσιμό τους. Όμως, όταν ένα στοπ πόρτας τοποθετείται πίσω από μια πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα, εμποδίζει το άνοιγμα ακόμα κι αν το πόμολο της πόρτας μπορεί να γυρίσει. Η πιο απλή και αποτελεσματική μέθοδος για να ασφαλίσετε μια πόρτα χωρίς κλειδί.
  • Ψάξτε για μια γερή καρέκλα. Γύρτε τη, σφηνώστε το πάνω μέρος στην μπετούγια και στερεώστε καλά τα πόδια της στο πάτωμα. Αυτό δημιουργεί αντίσταση μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου, εμποδίζοντας το άνοιγμα της πόρτας.
  • Αν η πόρτα έχει μπετούγια, δέστε την άκρη ενός σχοινιού ή μιας ζώνης σε αυτή και την άλλη άκρη σε ένα βαρύ σταθερό αντικείμενο. Η μπετούγια δεν θα μπορεί να γυρίσει και έτσι η πόρτα δεν θα ανοίξει.
  • Οι φορητές κλειδαριές πόρτας είναι χρησιμότατες ιδίως για όσους ταξιδεύουν και θέλουν μια επιπλέον δόση ασφαλείας στο δωμάτιό τους. Είναι μικρές σε μέγεθος, οικονομικές και τοποθετούνται εύκολα. Ωστόσο, αυτές οι κλειδαριές δεν είναι αποτελεσματικές για πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω.
  • Αν θεωρείτε ότι κάποια πόρτα του χώρου σας δεν προστατεύεται επαρκώς από την κλειδαριά της, εγκαταστήστε μπάρα ασφαλείας. Ο μηχανισμός τοποθετείται εύκολα, ενώ ανάλογα εύκολη είναι και η χρήση τους.
  • Η πλάκα κρούσης πόρτας είναι ένα μικρό εξάρτημα που μπορεί να τοποθετηθεί στο πλαίσιο της πόρτας, όπου είναι στερεωμένη η κλειδαριά της πλάκας κρούσης. Λειτουργεί όπως μια συνηθισμένη αλυσίδα πόρτας, εκτός από το ότι η κλειδαριά της πλάκας κρούσης έχει έναν μεταλλικό βρόχο που γλιστρά πάνω από τη λαβή της πόρτας για να αποτρέπει το άνοιγμα της πόρτας.
  • Μια πρόχειρη λύση «φτιάξ’ το μόνος σου»: ένα ταπεινό… πιρούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «κλειδώσει» προσωρινά μια πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα. Λυγίστε τα δόντια του πιρουνιού έτσι ώστε οι άκρες των δοντιών να χωρούν στο μάνδαλο της πόρτας και το υπόλοιπο πιρούνι να μπορεί να σταθεί στο κενό μεταξύ της πόρτας και του πλαισίου της όταν η πόρτα είναι κλειστή. Ανοίξτε την πόρτα, βγάλτε το πιρούνι και κόψτε τη λαβή του. Τοποθετήστε ξανά την κεφαλή του πιρουνιού στο μάνδαλο της πόρτας όπως πριν, βεβαιωθείτε ότι τα λυγισμένα δόντια είναι καλά γαντζωμένα στο μάνδαλο και στη συνέχεια κλείστε την πόρτα. Με την πόρτα κλειστή, περάστε τη λαβή του πιρουνιού μέσα από τα δόντια, δημιουργώντας ένα οριζόντιο φράγμα, που εμποδίζει την πόρτα να ανοίξει προς τα μέσα.
  • Αν και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσετε μια πόρτα κλειστή και ασφαλή, μια ικανοποιητική επιλογή είναι να βγάλετε τελείως τη λαβή της πόρτας. Χωρίς χερούλι, η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει -τουλάχιστον εύκολα. Ίσως είναι καλύτερο να συνδυαστεί αυτή η επιλογή με μια άλλη λύση, όπως ένα στοπ πόρτας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook