Δείτε όλα τα έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά – Πίνακες

δείτε-όλα-τα-έργα-της-κυβέρνησης-του-συ-885632

Απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο νομό Χανίων τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου οι δυο Χανιώτες υπουργοί της κυβέρνησης κ.κ Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης, οι δύο βουλευτές του κόμματος κα Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης και η κα Κατερίνα Μανιμανάκη και ο Μανώλης Χαιρετάκης, όλοι υποψήφιοι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως μεταξύ άλλων επισημάνθηκε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, από τον κ. Αντώνη Παπαδεράκη, πρώην Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, το έργο της κυβέρνησης ανάγκασε ευρύ φάσμα τομέων και αναγκών του νομού και αντιμετωπίστηκαν χρονίζοντα προβλήματα θεσμικού και νομικού χαρακτήρα.

Δείτε αναλυτικά τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και τα ποσά που εγκρίθηκαν:

Αναλυτικά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε σε τρεις ενότητες έργων με πρώτη ενότητα την ενέργεια.

Ο κ.Σταθάκης χαρακτήρισε το μεγαλύτερο σε εξέλιξη έργο που κατασκευάζεται τώρα είναι η διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης, προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Φεβρουάριο και έχει ορίζοντα παράδοσης τους 18 μήνες.

Επίσης ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην υπογραφή για την έρευνα και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Χαρακτήρισε την συμφωνία τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Χανιώτης υπουργός είπε επίσης ότι η δεύτερη ενότητα των έργων έχει σχέση με το περιβάλλον, της προστασίας και της ανάδειξης του για τα Χανιά.

Είπε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα του νομού είναι το περιβάλλον , σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η Κνωσός του νομού.

Τόνισε πως το πιο σημαντικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς που έχει αρμοδιότητα για 24 περιοχές natura.

Επίσης έγινε αναφορά και στους βιολογικούς καθαρισμούς της Παλαιόχωρας και της Σούγιας έργα που ειπώθηκε ότι είναι τεράστιας σημασίας.

Ο κ. Σταθάκης τέλος έκανε λόγο και στην επίλυση του προβλήματος του Συλλόγου των Πολυτέκνων των Χανίων με την αδειοδότηση του οικιστικού τους φορέα καθώς και στην στήριξη που δίνεται στην  τοπική επιχειρηματικότητα, με ένταξη επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης είπε πως μέχρι να του δοθεί η εντολή από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει την επίβλεψη των διαδικασιών για την προώθηση των υπό εκτέλεση έργων στο νησί, υπήρχε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη υλοποίηση τους.

Ο κ.Πολάκης ανέφερε πως σήμερα τα έργα τα οποία δουλεύονται εκτός της χρηματοδότησης για τις ζημιές από την κακοκαιρία είναι περισσότερα από 70 εκατομμύρια για τα Χανιά, ενώ πριν δεν ξεπερνούσαν τα 10 εκατομμύρια.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι σε ότι αφορά την θεομηνία ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με τέτοιο τρόπο όπως δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν τόσο στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όσο και στους δήμους για την αντιμετώπιση των καταστροφών και την δημιουργία νέων σωστών υποδομών.

Σε ότι αφορά στην υγεία ο κ. Πολάκης είπε πως ότι έγινε στην χώρα, έγινε και στην Κρήτη.

Τόνισε πως η εικόνα του 2018 δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της υποστελέχωσης και των ελλείψεων των προηγούμενων χρόνων.

Σχετικά με το νοσοκομείο Χανίων είπε πως το 2014 είχε ληξιπρόθεσμα χρέη 13,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα χρωστάει λιγότερα από δύο.

Για τη ΝΔ και την πολιτική της στο χώρο της υγείας ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε ότι θέλει να νοικιάσει τμήματα υψηλής τεχνολογίας των νοσοκομείων σε ιδιώτες με εξασφαλισμένη πελατεία και έσοδα.

Τέλος είπε ότι από όλα τα νοσοκομεία του νησιού έφυγαν τα εργολαβικά συνεργεία.

Το λόγο μετά τον κ. Πολάκη πήρε η κα Βάλια Βαγιωνάκη που όπως είπε από τα έργα που ξεχωρίζει στα Χανιά είναι η επέκταση της δημιουργίας του Φορέα Διαχείρισης που καλύπτει όλες της περιοχές natura.

Τόνισε πως τα χρήματα που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών δίνουν την δυνατότητα για μια σοβαρή αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και την εκτέλεση νέων αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Για το ΒΟΑΚ είπε πως έχει περάσει στη δεύτερη φάση.

Αναφέρθηκε στους ελευθέρους χώρους και το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου που πλέον είναι μια πραγματικότητα.

Σημείωσε πως προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία  πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης είπε από την δική του πλευρά οτι «τιμήθηκα από τους συναδέλφους μου που με εξέλεξαν Πρόεδρο και στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, αρχικά για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος το Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του και στη συνέχεια της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Πολλές πλευρές του δημόσιου βίου στους  ιδιαιτέρως ευαίσθητους τομείς , της διαφάνειας στη λειτουργία των κομμάτων , των μέσων ενημέρωσης και της Υγείας, ήλθαν στο φώς και έγιναν κτήμα του ελληνικού λαού για πρώτη φορά. Τα αποτελέσματα της πολύμοχθης προσπάθειας που καταβλήθηκε από όλους μας αποτυπώθηκαν στα αντίστοιχα πορίσματα και παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.»

Η υποψήφια βουλευτής κα Κατερίνα Μανιμανάκη αναφέρθηκε από την δική της πλευρά στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομέιο των Χανίων.

Είπε ότι στο νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί επτά νέα τμήματα, ενώ σε ότι αφόρα στο ιατρικό προσωπικό σημείωσε πως το 2015 έφθανε τους 140 γιατρούς. Το 2019 οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων είναι 170.

Το νοσηλευτικό προσωπικό από 478 νοσηλευτές έφθασε τους 510, ενώ το διοικητικό από 304 άτομα έφθασε τους 453.

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής κ. Μανώλης Χαιρετάκης αναφέρθηκε στην στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο.

Zarpanews.gr

 

One thought on “Δείτε όλα τα έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά – Πίνακες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook