Δείτε LIVE την πορεία της «Μπάρμπαρα»

δείτε-live-την-πορεία-της-μπάρμπαρα-1610488

Σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενόψει των δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 18:00 σήμερα (4/2) πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Επίσης, από τις 18:00 σήμερα (4/2) δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από τις 06.00 ώρα αύριο 05.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική και παγετό φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που έχει αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου (04/02) και αναμένεται να σαρώσει κυρίως τις κεντρικές, νότιες και ανατολικές περιοχές την Κυριακή (05/02) και τη Δευτέρα (06/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή (05/02) επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Ελλάδα.

Μάλιστα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο της τάξεως των 8 με 10 βαθμών και θα φτάσει στα βόρεια τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 6 με 8 και στα νησιά τους 10 με 12. Επίσης,παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Το Σάββατο μηνύματα του 112 εστάλησαν τόσο στους κατοίκους της Αττικής, όσο και στα κινητά των κατοίκων της Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Σποράδων προειδοποιώντας για το χιόνι που φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Το μήνυμα έκανε λόγο για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στις παραπάνω περιοχές, ενώ ζητά από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων θα υπάρξουν σφοδρές χιονοπτώσεις από το πρωί της Κυριακής, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη ένταση τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη.

Δείτε την πορεία του καιρού από την εφαρμογή Windy:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook